Hajdi Klum u sudskom sporu sa ocem: Preti mu čak i robija!

02.06.2021

13:45 >> 14:30

0

Autor: Marija Mitić

Nekadašnji supermodel pokušava da ospori očevo pravo na ime njene najstarije ćerke i preuzme ga

Hajdi Klum u sudskom sporu sa ocem: Preti mu čak i robija!
Copyright Profimedia

Nekadašni super model Hajdi Klum, trenutno vodi bitku sa sopstvenim ocem i to oko svoje najstarije ćerke, sedamnaestogodišnje Leni, koja je krenula majčinim stopama, i već je uspešna u svetu manekenstva.

Naime, otac Hajdi Klum, Ganter, uzeo je Lenino ime kao zaštitni znak i registrovao ga u Evropskoj uniji u martu ove godine, a isto je uradio i sa unukinim nadimkom “Mausekatze”, što u prevodu znači miš – mačka.

Hajdi trenutno pravnim putem pokušava da ospori očevo pravo na Lenino ime i preuzme ga.

– Ukoliko Ganter Klum prekrši prava sa treće strane, zapretiće mu se zabranom korišćenja imena, koja će ga, ukoliko se odobri, koštati 250.000 evra ili šest meseci zatvora – ispričao je nemački advokat dodavši kako zabrana trenutno nije na snazi, ali se Hajdinom ocu njom preti, te je stoga Ganter Klum objavio pismo na svom Instagramu u kojem je napisao kako mu se “čak preti i robijom”.

Ganter je takođe akcentovao da je on bio zadužen za zaštitu autorskih prava, odnosno zaštitnih znakova porodice, a s obzirom da je Leni dobila ime po njegovoj majci, veruje da bi pravo na korišćenje imena trebalo da pripadne njemu.

– Zatražio sam prava na Lenino ime pre nekoliko meseci. Ime je dobila po mojoj majci Leni. Prava na zaštitu imena Leni Klum pripadaju meni – izjavio je Ganter za Mirror.

Do pre nekoliko godina otac je bio i Hajdin menadžer, ali su tu saradnju prekinuli 2019. kada se manekenka udala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike