Eh, da si tu! Bol ne jenjava ni posle 22 godine: Nigor se prisetio bliskog prijatelja

09.06.2021

19:29 >> 19:28

0

Danas bi Nebojša Saveljić, član nekadašnjeg benda Monteniggers” napunio 50 godina, a sada tim povodom oglasio njegov dobar drug Igor Lazić

Eh, da si tu! Bol ne jenjava ni posle 22 godine: Nigor se prisetio bliskog prijatelja
Copyright Igor Lazić Niggor „Preživeli" screenshot

Pevači Igor Lazić Niggor, Nebojša Saveljić i Duško Nikolić bili su članovi popularnog benda „Monteniggers”, koji je veliku popularnost imao devedesetih godina. Međutim, ovaj sastav danas nije aktivan, ali uspomene na ono što je ovaj trojac postigao ne iščezavaju.

Duško je bolovao od teške bolesti, ubrzo je i preminuo, a za njim je život  izgubio život i Nebojša u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu. Nakon ove tragedije koja se dogodila 31. oktobra 1999. godine bend „Montenigersi” se raspao.

Nakon što je izgubio članove svoje grupe, Nigor je smogao snage da nastavi solo karijeru, a prva pesma koju je snimio bila je posvećena upravo njegovom velikom prijatelju Nebojši. Reč je o numeri „Ne brže od života”.

Nigor ne krije tugu za preminulim prijateljima, a nekoliko puta istica koliko su mu značili prijatelji iz benda, a sada se prisetio Nebojše, koji je rođen na današnji dan.

– Eh, da si tu, pa da se danas napijemo za tvoj 50. rođendan – napisao je Nigor na svom Instagram profilu.

Podsetimo, 31. oktobra 1999. godine, rano ujutru, vozilo u kome se nalazio Saveljić, zbog neprilagođene brzine je prešlo na suprotnu stranu i udarilo u stenu, a od jačine udarca prevrnulo se na krov, pa sletelo u jarak pored puta. U automobilu su se našlo i još dvoje ljudi, a jedna devojka je bila teško povređena.

Da ne zaboravlja svog prijatelja i da su uspomene i sve što su zajedno prošli ne iščezavaju, Nigor je pokazao i pre dve godine, kada se emotivnom porukom

– 20 godina je prošlo, od kad ode, na ovaj dan sveti, al’ ti živiš u meni i ja ti ne dam mrijeti! – stojalo je u objavi.

Kada je u pitanju još jedan pokojni član grupe Monteniggers  Duško Nikolić, koji je 1996. godine umro od leukemije, Nigor je jednom prilikom opisao šta je uradio na prijateljevoj sahrani.

– Na Duletovoj sahrani sam u grob ubacio naš zajednički CD. Napravio sam glupost, ali kako sam ja to znao… Ja sam hteo da on sluša taj CD u nekom drugom svetu. Ispostavilo se da ne bi trebalo u grob stavljati stvari od živih ljudi, posebno ne slike. Jedan vidovnjak mi je rekao da smo tada automatski zakopali i sebe i svoje karijere. Onda su se posle dešavale neke čudne stvari… – ispričao je Niggor svojevremeno u jednoj emisiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike