Prolazni ili vanvremenski hitovi! Pevači najpre sruše trending, a onda se njihove pesme ne spominju

10.06.2021

09:15 >> 10:37

0

Brojne pesme naših poznatih pevača izgube na popularnosti, a na njihovo mesto dolaze novokomponovani hitovi, i to sve nasuprot starim pesmama koje ni posle 20

Prolazni ili vanvremenski hitovi! Pevači najpre sruše trending, a onda se njihove pesme ne spominju
Antonio Ahel/ATAImages

Svedoci smo da su brojne numere naših estradnih umetnika samo trenutni hitovi koji gube kvalitet i slušanost im vremenom stagnira. Takav primer su novonastale pesme Dare Bubamare, Tee Tarirović, Slobe RadanovićaTanje Savić, nekadašnjeg para Vojaža i Breskvice koje se u nekom vremenskom perodu nalaze u samom vrhu trendinga, a onda gotovo da iščeznu i o njima se gotovo više ne govori.

Nasuprot ovim prolaznim pesmama, tu su i naše muzičke zvezde Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Lepa Lukić, Aca Lukas, čiji hitovi godinama unazad ne blede i slušaju se sa istim žarom kao i pre dvadeset godina.

Nakon više od godinu dana pauze Dara je snimila novi singl veoma intrigantnog naziva „Bebe, ko te j*be“. Već na prvo slušanje, pesma se svima uvukla u uši i nakon samo četiri dana dospela je na 13. mesto u trendingu, a danas, nakon dve nedelje ona je na 17. poziciji, što već govori o onome što smo spomenuli na početku teksta, a to je da se radi o trenutnim hitovima čija popularnost vremenom opada.

Podsetimo, duet Dare i Slobe Radanovića „Nemoj mnogo da me voliš” je takođe odmah nakon izbacivanja bila jedna od najslušajnijih numera na Jutjub kanalu. Istu slavu je doživela i Radanovićeva pesma „Kocka” koja se potom povukla sa trendinga. Iako danas ima preko 30 miliona pregleda, ovu numeru ćete retko čuti na repertoaru omladine za razliku od pesama „Zlatiborske zore”, „Lešće”, „Imam jedan život”, „Veseljak”, „Lepi Moj”, „Oj, Oj kaluđeru moj”, „Srce je moje violina”, koje će se uvek naći na spisku svakog pevača na nastupu, ali i na svakoj proslavi.

Inače, numera Tee Tairović Hajde trenutno zauzima sami vrh trending liste, a da li će ova pesma doživeti istu sudbinu kao i njene prethodne „Polako”, „Meni odgovara” koje su bile popularne svega nekoliko meseci, ostaje da vidimo.

Nekadašnji par Mihajlo Veruović Vojaž i Anđela Ignjatović Breskvica, su svojim duetima kupili mlađu populaciju, njihove pesme mesecima su bile u trendingu, broje nešto više od 25 miliona pregleda, ali kako imaju posebnu publiku i to mahom omladinu, ove numere gube vremenom na slušanosti i njihovu poziciju zauzimaju nove i tako u krug.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti