Kako sam i zašto upao u kandže droge: Novi, ekskluzivni deo knjige Ace Lukasa „Ovo sam ja” (FOTO)

13.06.2021

10:35 >> 10:37

0

Autor: Marija Mitić

Pevač je u biografskom štivu opisao svoj prvi susret sa narkoticima

Kako sam i zašto upao u kandže droge: Novi, ekskluzivni deo knjige Ace Lukasa „Ovo sam ja” (FOTO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Aleksandar Vuksanović, nadaleko poznatiji kao Aca Lukas, objavio je svoju biografiju – knjigu koja nosi naziv “Ovo sam ja”.

Kao što naziv štiva i nagoveštava, pevač je u njemu ogolio dušu, pričao o raznim intrigama iz života, o kojima javnost do sada nije znala.

Pored ostalog, on je u knjizi otkrio kako je počeo da konzumira narkotike, kada je imao samo 26 godina, a mi vam prenosimo odlomak.

–  U bolnici sam imao dovoljno vremena za razmišljanje. Često sam postavljao sebi pitanje kako sam i zašto sam upao u kandže droge. Kao mlad sam probao marihuanu, ali mi je od nje bilo muka. Prvo sam povraćao, a posle nisu mogli da me izvade iz frižidera. Od trave se ogladni. Pusta znatiželja me naterala da probam ono što još nisam probao. Imao sam 26 godina kad sam nastupao u jednoj velikoj diskoteci u Cirihu. Bilo je to uoči snimanja mog prvog albuma. Posle uspešnog nastupa, kad se publika razišla, organizovana je privatna žurka. Na stolu je bilo kokaina za stotinak ljudi. Smeh, vrištanje, bahanalije. Nudili su me, ali nisam hteo da probam. Sve što radim za svoje zadovoljstvo, ako je to uopšte zadovoljstvo, volim da uradim kad sam osamljen. Bilo mi je blam da uzmem sa stola pa da se sakrijem u neki budžak.

Aca Lukas, Aca Lukas „Ovo sam ja”, Foto: 24sedam

Potražio sam ulicu u kojoj ordiniraju k*rve i dileri. Brzo sam kupio kokain. Zavukao sam se u svoju sobu i upotrebio odjednom sve što sam kupio. Ukočio sam se i iskrivio! Bio sam euforičan jer sam čvrsto odlučio da probam. A kokain uvećava trenutno stanje. Ako si veseo, bićeš još veseliji, ako si tužan, bićeš još tužniji. Ko ume, a važnije je – ko može, nikad ne uzima kokain kad je u minus fazi. Samokontrola je važna. I rulet je divna igra ako znaš da prestaneš na vreme.

Kokain je propast za ljudski organizam. Ne mogu da lažem i tvrdim kako je kokain bezazlen. Ljudi, nemojte nikada da probate, jer ne znate kako će se ta igra s drogom završiti! Ja nisam propao i droga mi nije preterano naudila. Od tvrdog sam, valjda, materijala napravljen i ne mogu da izmišljam tužnu biografiju: kao ispadali mi zubi, tresem se, opadala mi kosa, kad sam u krizi, udaram glavom u zid… Sve to nisam doživljavao. Znam da mnogo klinaca voli moju muziku, pa tako vole i mene. Njima se obraćam: Deco, nemojte nikada da probate drogu! Nikada!

Aca Lukas, Aca Lukas „Ovo sam ja”, Foto: 24sedam

Droga je opasno ušla u našu estradu. Nekada su se rokeri drogirali, a narodnjaci pili brlju. Danas vlada demokratija u muzici kad je reč o drogi. I o brlji. Ponekad sebe tešim ovako, mada tu ima mnogo istine: imam veliki mozak, glavonja sam od rodenja, pa mi je droga spržila samo pola mozga. Nevolja je što na estradi nemaju svi velike mozgove, pa im je droga spržila i ono malo mozga što su imali.

Dobro sam kontrolisao stanja u koja sam upadao. Uoči nastupa, na primer, nikada nisam uzeo drogu. Da se razumemo: ne pričam ovo da bih se hvalio već pokušavam da objasnim kako sam se borio s mukom u koju sam se uvalio. Nikome ne želim da proba, pa makar bio velemajstor samokontrole! Ovako sam razmišljao: uvek sam u plusu, karijera neprestano raste, a na vrhu sam zato što sam upravo ovakav kakav sam. Ljudi su me ovakvog prihvatili. Zašto bih menjao sliku koju su stvorili o meni? A to znači da nisam imao razloga da prestanem. Sve dok nisu došla pravila moje druge žene, koja su me naterala da odem u bolnicu, u velelepnu, all pritom tužnu ustanovu u jednom švajcarskom selu. Lečenje od zavisnosti je trajalo dve nedelje i niko ništa pritom nije obećavao. Svi se kreću i rade kao roboti. Meni su dodelili lekarku Hrvaticu da bismo mogli da se sporazumevamo. Ona je sa mnom razgovarala pet-šest puta. I to je bilo sve što je ona uradila. Pio sam neke pilule, igrao stoni tenis s domarom, posmatrao i analizirao babe milijarderke, depresivne od nerada i luksuznog života.

Aca Lukas i Džej Ramadanovski, Aca Lukas „Ovo sam ja”, Foto: 24sedam

Jedina svetla tačka u mraku velelepne bolnice bio je Džej Ramadanovski, koji je banuo jednog dana bez najave. Plakao je i ubeđivao me kako će me droga ubiti. Terao me da mu obećam da nikada više neću uzeti “koku”. On je tada bio čist. Pio je alkohol, ali se nije drogirao.

Pustili su me posle četrnaest dana. Vratio sam se u Hajdelberg kao heroj. Narednih godina bio sam potpuno čist, ne zato što sam bio izlečen od zavisnosti već zato što sam ja tako odlučio: Želeo sam da opravdam uloženi novac i dokažem kako 50.000 franaka nisu uludo bačene pare. Ali… Pravila, pravila, neka glupa pravila, da bi me udavila i skroz ošašavila.

Večeras vas, na našem portalu, očekuju ekskluzivni delovi knjige Ace Lukasa, o njegovoj prvoj supruzi. Podsetimo, portal 24sedam prvi je i jedini došao do primerka knjige Ace Lukasa – Ovo sam ja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike