Potresna ispovest Novice Zdravkovića: Svi su mi umrli od karcinoma, to imamo genetski

16.06.2021

22:04

0

Javnosti je poznato da je on skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću – kancerom bešike

Potresna ispovest Novice Zdravkovića: Svi su mi umrli od karcinoma, to imamo genetski
Copyright Novica Zdravković/Foto: Printskrin/Jutjub

Pevač i brat pokojne muzičke legende Tome Zdravkovića, Novica Zdravković, preminuo je u KBC Zvezdara, a iako uzrok smrti nije zvanično objavljen, javnosti je poznato da je on skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću – kancerom bešike.

Naime, pokojni Novica je pre tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima, kako je tada govorio, beskrajno verovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila i supruga Jelena.

U jednoj od potresnoj ispovesti koju je dao prošle godine za Pink.rs pevač je do detalja otkrio kako izgleda teška bitka sa jednim od pet najčešćih malignih tumora u Evropi.

– Dobro se osećam, izašao sam pre neki dan iz bolnice. Operisan sam pre nedelju dana, a nakon tri dana su me otpustili iz bolnice. Za mesec dana imam kontrolu, ali u suštini dobro je, ja sam zadovoljan. Imam dobrog doktora na VMA i mnogo sam mu zahvalan jer je odlično odradio operaciju. Danas se to laserski radi – govorio je tada Novica.

Toma Zdravković posle 18 godina borbe sa kancerom prostate, preminuo je 30. septembra 1991. godine, a kako Novica isticao, i njihova sestra je preminula od ove opake bolesti.

Pročitajte još:

– Ja vučem ovo već 16, 17 godina, već sam navikao na to. Rak je u pitanju, genetski nam je to… Brat i sestra su mi od toga umrli. Ja odlično psihički podnosim bolest, ne obraćam pažnju na to, i to je najbitnije. Ne razmišljam o tome da sam uopšte bolestan, jer to čoveka ubija. Sve je u božijim rukama i u rukama doktora… Ne znam da li jeste ili nije izlečivo, trudim se da ni ne mislim o tome. Ja sam skoro 18 godina proveo pored brata Tome koji se borio sa istom bolešću. Ja nemam tih psihičkih problema, važno je biti disciplinovan, kontrolisati se redovno, a ostalo je božija volja. Niko ne treba da se boji toga… Kad se uplašiš, onda se stvarno razboliš – govorio je pevač drhtavim glasom.

– Ja sam do pre dve, tri godine radio punom parom, a onda kad su tumori postali maligni, prestao sam. Od 2002. godine ja muku mučim s tim… Iako je to sad maligno, mene to ništa ne plaši. Mene to ne opterećuje, svejedno mi je da li je benigno ili maligno. Moje je da ja na vreme odem na kontrolu, e sad kako se on širi i da li se širi, da li ostaje… Ja sam imao mnogo prijatelja koji su bili otpisani, ali su ozdravili i umrli prirodnom smrću. Imam i ja prijatelje koji su otišli za godinu i po dana i za šest meseci. Sve je stvar mozga kad je takva bolest u pitanju – govorio je Novica.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike