Nakon Tome, otišla još jedna legenda: Leskovčani žale za braćom Zdravković

17.06.2021

16:48 >> 17:00

0

Autor: D. Božović

Oni koji su upućeni u muzičko stvaralaštvo legendarnih pevača, kažu da je Novica ustupio bratu pesme Umoran sam od života” i Dao sam vam dušu svoju”

Nakon Tome, otišla još jedna legenda: Leskovčani žale za braćom Zdravković
Copyright Novica Zdravković/Foto: Printskrin/Jutjub

Pevač Novica Zdravković, brat legendarnog Tome Zdravkovića, preminuo je juče u 74. godini u beogradskom KBC „Zvezdara”.

Ova tužna vest ražalostila je brojne njegove sugrađane, a posebno poštovaoce lika i dela braće Zdravković.

Novica je bio pravi boem, a pesme po kojima će i te kako ostati upamćen jesu „Kralj splavova”, i „Ambis mog života”. Oni koji su upućeni u muzičko stvaralaštvo braće Zdravković, kažu da je Novica ustupio bratu Tomi pesme „Umoran sam od života” i „Dao sam vam dušu svoju”.

ATA Images/Antonio Ahel/

Leskovački pevač Blaža Petrov rekao je da je tužan zbog velikog gubitka prijatelja i druga sa kojim je više puta nastupao.

Mnogi pamte koncert koji su njih dvojica pre nekoliko godina organizovali u spomen na godišnjicu smrti Tome Zdravkovića, u vreme održavanja leskovačke „Roštiljijade”.

Leskovčani su se pre desetak godina donekle odužili Tomi Zdravkoviću podizanjem spomen obeležja pevaču u prirodnoj veličini na centralnom gradskom trgu.

Printscreen/Youtube

Spomen obeležje Tomi Zdravkoviću je zbog rekonstrukcije centralnog gradskog trga preseljeno na kej reke Veternice, sastajališta mladih.

Brojni Leskovčani nadaju se da će, nakon pandemije koronavirusa, pred ovom spomen bistom u centru Leskovca biti održan koncert na otvorenom, u znak sećanja na braću Zdravković.

Podsetimo, Novica Zdravković je rođen 21. jula 1947. godine u Pečenjevcu, a prema pisanjima medija, on je dugo imao zdrastvenih problema sa kancerom bešike, a u jednom od intervjua pevač je priznao da su mu brat i sestra preminuli od ove opake bolesti.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike