Mirko Kodić jedva zadržao suze dok je pričao o Šabanu: Kad je nastradao, otišao je i deo mene

19.06.2021

10:45 >> 10:43

0

Autor: Jovana Vrećo

Poznati harmonikaš sarađivao je sa mnogima sa estrade, ali njegovu karijeru obeležili su nastupi sa legendarnim Šaulićem

Mirko Kodić jedva zadržao suze dok je pričao o Šabanu: Kad je nastradao, otišao je i deo mene
Copyright Printscreen/ Youtube, Grand Magazin TV Grand

Harmonikaš Mirko Kodić sarađivao je sa mnogim pevačima sa estrade, ali njegovu karijeru obeležili su nastupi sa legendarnim Šaulićem. Prisećajući se saradnje sa pokojnim Šabanom, jedva je zadržao suze dok je u jednoj emisiji pričao o njemu.

– To je nešto najteže u mom životu posle smrti moje majke, to je najveća tragedija… Šaban Šaulić tako se zove tragedija, jer tog momenta kad je on nestao sa ove planete nestao je i deo Mirka Kodića… – rekao je harmonikaš za „Grand magazin”.

Kaže da je došao u situaciju da razmišlja sa kim treba da svira.

Mirko Kodić Printscreen ,,Amidži šou”

– Ne zato što ovi drugi pevači ne valjaju, daleko od toga, nego ja sam suviše bio sa njim, 35 godina, ja sam navikao na njega. Više sam proveo moj život sa njim, nego sa svojom porodicom, sa mojom suprugom i decom, srodio sam se sa njim. Znao sam odakle on peva u 12 sati noću, iz kog tonaliteta peva u 5 ujutru.

Potom se prisetio kako su sarađivali i kakve su pesme stvarali.

– Jednostavno mi smo se poznavali, nije trebalo da pričamo, dovoljno je bilo da se pogledamo. Kroz našu karijeru smo ostvarili velike hitove, počev „Dva galeba bela”, „Sneg je opet Snežana”… – nabrajao je on.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike