Jedan mora da pobedi! Takmičari „Zvezda Granda" uzbuđeni: Večeras će osim pesme vladati rituali i molitve

26.06.2021

07:15 >> 07:17

0

Autor: Marija Mitić

Isak Šabanović, Zorja Pajić i Martin Ajdarević podelili su utiske sa čitaocima 24sedam o onome što ih očekuje danas posle 21 sat - napetost, mogući trij

Jedan mora da pobedi! Takmičari „Zvezda Granda" uzbuđeni: Večeras će osim pesme vladati rituali i molitve
Copyright Zorja Pajić, Isak Šabanović i Martin Ajdarević, 24sedam/ Instagram printscreen

Finale muzičkog takmičenja “Zvezda Granda” samo po sebi dovoljan je izazov za svakog od kandidata, zbog čega će se na sceni večeras pojaviti u punom svetlu.

Ekipa 24sedam razgovarala je uoči takmičenja sa Isakom Šabanovićem, Martinom Ajdarevićem i Zorjom Pajić, na kome će se saznati ko je od njih šesnaestoro finalista najbolji. Otkrili su nam da li imaju tremu, osećaju li pritisak, kao i da li očekuju pobedu.

Kako vas mentor sprema za finale i šta vas savetuje? Koji od njih ćete koristiti u daljoj karijeri?

Isak: Mili me savetuje da ostanem svoj i da ne izgubim energiju, koju, inače crpim iz podrške, tako da mislim da sam spreman za dalje, jer imam ogromnu podršku i hvala im na tome. Mili nije tražio da budem ništa drugo nego ja i mislim da je to najdragoceniji savet u životu koji sam dobio.

Zorja: Mili me savetuje da ja budem ja, i da nikad ne izgubim svoju ličnost. Kaže mi da je sada samo ostalo da uživam i dam čistu emociju.

Martin: Marija mi stalno govori “budi ono sto jesi, budi svoj”. Da ljudi znaju ko je Martin. Jer, mislim da ne bi trebalo nikoga da kopiram, niti mogu nekog da kopiram što se tiče pevanja ili ponašanja. Zahvaljujući njoj, ja sam došao do finala. Svaka proba sa njom, svaki odabir pesama, sama njena priroda je savet za ceo život, ne samo za pevanje.

Kako se psihički pripremate za finale? Da li imate neki ritual, mantru ili možda amajliju koju ćete poneti sa sobom na scenu večeras?

Isak: Radim uobičajene stvari, trudim se da ne pričam o takmičenju i da se rasteretim, a onda, onih pet minuta pred izlazak se fokusiram na scenu i usmerim svu energiju i snagu da izađu kroz moj glas. Otkrio sam vam previše tajni, nemojte nikome reći (smeh). Amajliju nemam, ali imam svoju taliju, na snimanja vodim svoje ljude za koje verujem da mi donose sreću i stvarno mislim da je to tako.

Zorja: Psihička priprema je najvažnija sada, sve je već prošlo, sad samo govorim sebi da treba da uživam na sceni, i da ne brinem.

Martin: Trudim se da odmorim mozak. Ne razmišljam. Isto tako tu su i moja i sestrina deca, supruga… Dovoljno je da pogledam njih i već napunim baterije i odmorim se psihički. Imam ritual, prekrstim se pre nego što izađem da pevam. I pomolim se, naravno. Na scenu izlazim onako kako me u tom trenutku ponesu atmosfera i emocije.

Ko je vaš favorit? Ko zaslužuje pobedu, a koga će odabrati publika?

Isak: Moj favorit su sve moje kolege, ali prvenstveno kolege iz mog tima. Držimo se i ne damo se još ovo malo vremena. Nismo mi konkurencija i to bih voleo da shvati i publika. Mi smo kolege i saradnici, niko ne može nikome ukrasti slavu, a ni glas (smeh).

Zorja: Jako mi je teško da izaberem favorita. Svi zaslužuju pobedu koji su dogurali do finala, ali koga će publika odabrati, zaista je neizvesno.

Martin: Nezahvalno je da kažem ko mi je favorit, svi se družimo i postali smo dobri prijatelji. Svi smo mi pobednici, s obzirom da takmičenje traje već dve godine. U svakoj emisiji sam dobio maksimalan broj glasova, kako da posle toga ne budem zadovoljan? Zato kažem, svi smo mi pobednici i ovo je veliki uspeh za sve nas.

Da li mislite da je sud publike uvek tačan?

Isak: Sud publike je uvek tačan, ne treba sumnjati u nju. Na kraju su oni ti koji nas slušaju i dolaze na naše nastupe, tako da publika nikada ne greši.

Zorja: Sud publike je uvek tačan, samo je pitanje da li će se podrška opravdati nakon takmičenja.

Martin: Jedan mora da pobedi, verujem da će publika doneti pravi sud.

Da li očekujete pobedu?

Martin: Ne očekujem pobedu.

Zorja: Naravno da očekujem pobedu, kao i svaki finalista, ali nije mi ona najveći cilj.

Isak: Sve ovo je već moja pobeda, mada, ko ne bi voleo da bude pobednik. Ko god da pobedi biće pravi izbor, siguran sam.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike