Saša Popović otkrio ko ima najveću šansu da pobedi u finalu „Zvezda Granda“: Srbija kao da spava

26.06.2021

14:15 >> 14:25

0

Direktor muzičkog takmičenja objasnio je kako će izgledati večerašnje takmičenje, ali i naglasio da Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija ludački gl

Saša Popović otkrio ko ima najveću šansu da pobedi u finalu „Zvezda Granda“: Srbija kao da spava
Copyright Saša Popović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Veliko finale 14. sezoe „Zvezda Granda“ održaće se večeras, a 16 finalista dobilo je priliku da se bori za prestižnu nagradu ovog takmičenja. Saša Popović je neposredno pred večerašnju emisiju otkrio kako će sve izgledati.

– U prvom krugu se predstavlja svih 16 finalista i ne smeju da pevaju više od 3 i po minuta. Nakon prvog preseka ispada osam takmičara. U drugom krugu imaju po 2 i po minuta i tada ispadaju četiri takmičara, i na kraju ostaje njih četvoro. U trećem krugu ispada još dvoje, i na kraju ostaje dvoje, to je kao superfinale. U svakom krugu sa jednog telefona može da se pošalje najviše 20 sms poruka za jednog takmičara – objasnio je Popović, pa rekao da iskustva od prethodnih godina pokazuju kako takmičari iz Srbije imaju najmanje šanse za trijumf.

ATA Images/Antonio Ahel

– Bosanci, Crnogorci i Makedonci ludački glasaju, a Srbija kao da spava u finalu. Otkad je takmičenje regionalnog karaktera, po sms glasovima takmičar iz Srbije nikad nije pobedio, jedino je 2017. godine po glasovima žirija pobedio Aleksa Perović. Mislim da u ovom trenutku najviše šanse ima neko iz Bosne, Crne Gore ili Makedonije, ali nikad se ne zna, možda se Srbija probudi – ispričao je direktor „Zvezde Granda“, a potom se dotakao i naredne sezone koja startuje na jesen, istakavši da se sastav žirija neće menjati.

– Nema promena u žiriju, ovo je najbolji žiri do sada, a prošlo je više od 200 ličnosti. Imaćemo fantastičnu scenografiju, to mogu da kažem, i radimo po onom sistemu da je prvo kolo slepa audicija. Biće manje kandidata sledeće godine iz ovog razloga – ranije je bilo manje kandidata i 18 krugova do finala, a sada do finala ima osam krugova. Bolje je kada ima više krugova, jer se kandidati više puta pojavljuju, mora da postoji neki kontinuitet. Tako oni već za vreme takmičenja postaju zvezde – rekao je Popovć u Jutarnjem programu televizije Prva.

Antonio Ahel/ATAImages

Inače, finalisti koji će se boriti za prvo mesto su: Mite StoilkovValentina KuzmanovićMuharem HadrovićMarija GruevskaBelma HuseinefendićSelim SelimovićAleksandar i Dimitrije KazićKrstinja TodorovićMartin AjdarevićIsak ŠabanovićSadik HasanovićZorja PajićIvana BogićevićMahir MulalićNemanja Petrović i Bojan Pavlović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike