Estrada pod lupom 24sedam: Prošlu nedelju obeležile su radost, tuga i intrige poznatih

28.06.2021

09:15 >> 09:19

0

Povratak Tanje Savić s decom u Srbiju, proglašenje pobednika Zvezda Granda, promocija knjige Ace Lukasa, smrt Novice Zdravkovića, svakako su događaji koji s

Estrada pod lupom 24sedam: Prošlu nedelju obeležile su radost, tuga i intrige poznatih
Pregled nedelje, šoubiz, Foto: 24sedam/ATAImages

Cela protekla nedelja u svetu estrade bila je burna.

Bilo je događaja – lepih i onih manje lepih, čiji su glavni akteri javne ličnosti, a ono što je posebno obeležilo prethodnu sedmicu jeste da je Tanja Savić uspela da povrati svoje sinove nakon godinu dana borbe, promocija autobiografije Ace Lukasa, finale 14. sezone „Zvezda Granda“, kao i odlazak Novice Zdravkovića na večni počinak.

Sva ova dešavanja propratila je ekipa 24sedam, a o detaljima istih smo vas blagovremeno i obaveštavali.

Tanja Savić u zagrljaju sinova nakon 15 meseci

Muž pevačice Tanje Savić, Dušan Jovančević, na početku pandemije koronavirusa odveo je, kako je ona navodila, bez njenog znanja sinove Maksima i Đorđa u Australiju i tako joj uskratio pravo da ih zagrli, vaspitava, uči pravim vrednostima. Ono što je dobila jeste mogućnost da ih čuje putem Skajpa, a nekada ni to nije mogla, ukoliko napravi kakav korak koji se Jovančeviću ne bi dopao.

Posle više od godinu dana porodične drame, mora suza, Tanja je uspela da vrati u Srbiju svoje sinove.

24sedam/ Goran Sivački

Na aerodromu Nikola Tesla dočekao ju je brat, sestra i snaja, bilo je suza radosnica, smeha, a na licima dece se videlo da su srećna što su ponovo kraj majke.

Pevačica je tada otkrila za medije kako je izgledao njihov susret nakon 15 meseci.

– Bilo je emotivno. Pravda uvek pobeđuje. Sada kada su deca pored mene ničega se ne plašim. Deca su bila nestrpljiva, čekali su me i prvo su rekli „mama” – rekla je ona i dodala da ima mnogo planova:

– Ne znam kako će izgedati procedura da otac viđa decu. Samo želim da oni budu srećni – zaključila je, jedva govoreći od uzbuđenja.

Nakon dolaska u srpsku prestonicu, Tanja se sa porodicom uputila u Smederevo, gde je priredila dobrodošlicu sinovima, a ostalo vreme je pred njima, da nadoknade sve ono što su propustili.

Odlazak Novice Zdravkovića

Posle teške bitke sa kancerom, 16. juna preminuo je legendarni Novica Zdravković. Pevač nije uspeo da nastavi svoju životnu bitku, a u ponedeljak, 21. juna, na večni počinak su ga ispratili prijatelji, kolege i porodica.

Među okupljenima, bili su Stevan Anđeković, Nemanja Nikolić sa porodicom, Hasan Dudić, Miki Mećava, Jellena, Vita Tarot.

Nažalost, Novica nije dočekao premijeru filma o životu i radu svog brata Tome Zdravkovića, nekada najpopularnijeg pevača. On je o filmu “Toma” ranije govorio sa ponosom, ističući da njegov brat zaslužuje da se o njemu ožive uspomene.

Tuga je zavladala Centralnim grobljem u Beogradu, a sa suzama u očima, njegov naslednik je jedva hodao iza posmrtnog kovčega.

 

 

Sve laži o meni su istinite i sve istine o meni su lažne

Autobiografija Ace Lukasa napravila je pravu buru na javnoj sceni, a brojna imena poznatih su deo njegovog i više nego burnog života. Samom organizacijom promocije knjige „Ovo sam ja” u Pozorištu na Terazijama, pevač je izazvao oprečne komentare. I nakon nedelju dana otkako je knjiga ugledala svetlost dana interesovanje za nju ne jenjava. Pitate se zbog čega? Nije li dovoljan razlog to što je u njoj negativno pisao o Lepoj Breni, zatvorskoj kazni tokom akcije „Sablja” i susretu sa Cecom u hodniku zatvora, vezi sa Ksenijom Pajčin, poznavanju i razvodu od Sonje Vuksanović?

Lukas je istakao da je došao na ideju da napiše knjigu kako bi rekao istinu o svom životu, mnoge situacije je morao da prećuti, a da svoje dogodovštine prenese na papir pomogao mu je Vanja Bulić.

Pred okupljenim predstavnicima sedme sile, među kojima je bio i 24sedam Lukas je otkrio kako je reagovala njegova bivša supruga Sonja Vuksanović na knjigu.

– Dopada joj se. Nisam ništa želeo da krijem i ne bi trebalo niko da se ljuti. Čuo sam se sa Sonjom i ona je okej sa tim. Smetali su joj pojedini natpisi u medijima proteklih dana, ali je preživela – rekao je on i dodao:

– U knjizi su ljudi koji nisu ni vredni pomena, ali sam ih ipak spomenuo.

Skup povodom promocije ispratili su veliki poštovaoci lika i dela popularnog pevača, među kojima su se našli: Jelena Bačić Alimpić, Mima KaradžićVanja BulićMirjana Bobić Mojsilović i Dragan Džajić Džaja, Marija EgeljaAco Pejović, Ivana Selakov.

Majko, ovo je za tebe

U subotu, 26. juna, održano je veliko finale 14. sezone muzičkog takmičenja „Zvezda Granda“, a pobedu odneo je Mahir Mulalić koji je bio u duelu sa glavnim favoritom Isakom Šabanovićem. Sve oči su bile uprte u dvojicu drugara, kolega, a statuu „zvezde“ poneo Mulalić. Nakon dve godine uspona i padova, treninga, probi, smeha, suza, svađa, pevač iz Bosne i Hercegovine je trijumfovao i osvojio prestižnu nagradu.

Marija Šerifović, Mahir Mulalić, Foto: Z. K. Munja/ATAImages

Zvezde Granda, finale Foto: 24sedam

Zvezde Granda, finale Foto: 24sedam

Nastupalo 16 finalista, atmosfera je bila uzavrela, a tenzija i suze su bile neizostavan deo ovakve završnice muzičkog takmičenja. Mahir se u finalu predstavio s pesmom „Lejla”, a nakon proglašenja pobednika on je priznao kako se oseća.

– Ovo mi se, normalno, prvi put dešava u životu. Pod tolikim sam utiskom, ne mogu da vam opišem. Ovo je ludilo – rekao je prisutnim medijskim ekipama među kojima je bila i 24sedam, dok se bukvalno tresao od uzbuđenja.

– Ovu pobedu posvećujem svojoj majci. Majko, ovo je za tebe! – rekao je on, koji je umalo odustao od takmičenja upravo zbog njene smrti u aprilu.

 

 

 

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti