„Odlučili smo da je tako najbolje": Sve o kraljičinom pismu, posle kog su se Dajana i Čarls razveli

29.06.2021 | 06:16 >> 06:25

Autor: Milica Gudžulić

Nekoliko nedelja posle šok intervjua, Elizabeta joj je pisala i na taj način je obavestila da je odluka donesena - da pod njihovim krovom za nju više nema me

Copyright Princeza Dajana Profimedia

Intervju Martina Bašira sa princezom Dajanom ugledao je svetlost dana 20. novembra 1995. godine, takav da se „za njim i dan-danas podiže prašina”, ističu strani mediji. Malo je poznato, s druge strane, da je nekoliko nedelja otkako je inicijalno bio predstavljen javnosti, kraljica princezi poslala ručno pisano pismo, posle kog je na Dajanin brak sa Čarlsom stavljena tačka.

Pročitajte još:

Rečenica koju je promrmljala usred intervjua: „Bilo nas je troje u tom braku”, poljuljala je palatu i veruje se da je upravo ona Elizabetu navela na ovaj korak, a onda i na odluku „da im je vreme da se razilaze”. Monarhija je, piše dalje „Mirror”, tada prošla kroz neviđenu krizu, jer je javnost većinski stala uz Dajanu, kojoj je ubrzo bilo uručeno pismo koje joj je, posle već dovoljno stresnog intervjua i te kako teško palo.

– Obavljene su konsultacije s kenterberijskim nadbiskupom, premijerom i, naravno, Čarlsom. Odlučili smo da je najbolje da se razvedete – napisala je lično kraljica pa, kako se dalje navodi, iznervirala Dajanu, ali je i „naterala” na taj korak iako to nije želela.

– Oni su odlučili da treba da se razvedem – navodno se bila brecnula na batlera Pola Barela ona.

Copyright Princeza Dajana Profimedia

Nekoliko dana kasnije, stiglo je i zvanično obaveštenje iz palate da se: „posle dužeg razmatranja na ovu temu, kraljica i princ Filip slažu sa parom, te da je razvod neizbežan”.

Copyright Princeza Dajana sa kraljicom Elizabetom II Profimedia

Brakorazvodna parnica je zaključena 28. avgusta 1996. godine. Dajana i Čarls, takođe, delili su starateljstvo nad sinovima Harijem i Vilijamom.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam