Zar je važno da l' se peva ili pjeva: Srpski takmičar u „Zvezdama Granda" poslednji put pobedio pre deset godina

29.06.2021

07:15 >> 07:26

0

Autor: Marija Mitić

Od 2004. godine pa do danas, proteklo je 14 sezona popularnog takmičenja, žiri je brojao do 200 članova, a pobednici su bili mahom iz okolnih zemalja

Zar je važno da l' se peva ili pjeva: Srpski takmičar u „Zvezdama Granda" poslednji put pobedio pre deset godina
Copyright Darko Lazić, Milica Todorović, Mahir Mulalić, Džejla Ramović, Foto: ATAImages

Muzički šou „Zvezde Granda” pravi je fenomen kada su ovakva takmičenja u pitanju. Ova muzička emisija pod okriljem Grand produkcije i palicom šoubiz maga Saše Popovića datira još od 2004, kada je u ovom takmičenju pobedio Branislav Bane Mojićević. Zajedno sa prvom sezonom takmičenja, čini se da je i druga bila među najgledanijima, kada je pobedila tada petnaestogodišnja devojčica, a sada jedna od najpopularnijih pevačica, Milica Todorović.

Takmičenje sada broji već 14 sezona u kojima su pobednici mahom bili muškarci i to poreklom iz Bosne i Hercegovine. Pobedu je posle prve ženske pobednice, s druge strane, odneo Dušan Svilar, koji je sa pop muzike, koju je forsirao na Grandovoj sceni, prešao na klasičnu muziku, za koju se i obrazovao.

Tanjug, Sava Radovanović

Posle njega trijumfovao je Darko Lazić koji je na pametan način iskoristio svojih „pet minuta slave”. Uz buran ljubavni život, skandale, raskošnu boju glasa i dobre pesme, Darko je uspeo da održi svoju popularnost sve do danas.

Pobedu je posle njega odneo Stefan Petrušić iz Srbije, 2010/2011 godine, koji nije prisutan na medijskom nebu kao nekada, već se posvetio svojoj profesiji – advokaturi. On je i poslednji kandidat iz naše zemlje koji je pobedio u ovom takmičenju.

Crnogorac Darko Martinović, odneo je pobedu naredne godine, a za njim su, u narednom periodu, pobede počeli da odnose stanovnici okolnih zemalja.

Amar Gile Jašarspahić iz Kaknja sledeći je takmičar koji je odneo statuu i ostale vredne nagrade.

Amar Gile ATAImages/Antonio Ahel

Tako je odmah posle njega pobedu odneo Mirza Selimović iz Tuzle, nakon koga je za pobednika proglašen Haris Berković iz Gradačca, koji je nešto kasnije uplovio u vezu sa koleginicom Radmilom Manojlović, što je doprinelo njegovoj popularnosti, baš kao i dueti koje je snimio sa njom.

Haris Berković ATAImages/Antonio Ahel

Pobednik 2015/2016. godine bio je Ibro Bublin, a potom predstavnik Makedonije, Riste Risteski. Iste godine pobedio je, posle mnogo godina, državljanin naše zemlje, Aleksa Perović, od strane glasova stručnog žirija.

Već naredne godine trijumfovao je Anid Ćušić iz Mostara, što još jednom svedoči o tome da su pobednici mahom iz Bosne i Hercegovine i to muškarci.  Sledeće sezone, odnosno prošle, pobedu je odnela takmičarka mentorke Marije Šerifović, Džejla Ramović, dok je iste godine, pobedu u glasovima stručnog žirija, odnela naša državljanka, Teodora Toković.

Teodora Toković Antonio Ahel/ATAImages

Ove godine, pre samo par dana, pobedu je odneo takođe kandidat naše evrovizijske pobednice, Mahir Mulalić, a ona je otkrila recept uspeha svojih kandidata, koji, reklo bi se, najbolje prolaze u ovom takmičenju.

– Veoma je važno da verujete u sebe, užasno je važno da slušate mentora i da imate fokus tokom celog takmičenja, još nekoliko mojih skromnih tajni i to je to – otkrila je Šerifovićeva za medijske ekipe, među kojima je bila i ekipa portala 24sedam.

Marija Šerifović ATAImages/Antonio Ahel

– Džejla i Mahir su zaista bili odlični đaci i dali najviše. Ja njih doslovno učim kako da govore, kako da se oblače i ponašaju, kako treba da se ophode prema ljudima, društvenim mrežama, sve je užasno važno – rekla je tim povodom Marija koja već godinama sedi „vrućoj” stolici žirija, pored koje su i Ana Bekuta, Violeta Viki Miljković, Đorđe David, Jelena Karleuša, Dragan Stojković Bosanac i Snežana Đurišić, na čelu sa Aleksandrom Milićem Milijem i Sašom Popovićem.

Facebook/Zvezde Granda

Popović je sam istakao da je ovo najbolji žiri, od čitavih 200 članova koji su bili u ovoj ulozi te da ih neće menjati.

– Koliko ja znam, u sledećoj sezoni ne menja se ništa… Jedino ako možda neko od žirija kaže: „Ja ne bih da učestvujem u sledećoj sezoni”, pa ćemo napraviti zamenu. Koliko ja znam i koliko sam pričao sa njima, sve ostaje isto kao što je i bilo. Ovo je najjači žiri do sada – zaključio je on.

Saša Popović, ATAImages/ Antonio Ahel

Svi kandidati biraju se na javnim audicijama, koje su organizovane u većim gradovima zemlje i regiona, dok finalan sud donosi publika sms glasovima.

Finale je nekada bilo koncertnog tipa, na velikim stadionima i u dvoranama, međutim, poslednjih godina ono se održava u Grandovom studiju gde i samo takmičenje. Takođe, u nekoliko proteklih sezona kandidati prvo snime izvedbe, a onda se u „lajv” emisiji snimaju i emituju poslednji, superfinalni krugovi i naravno glasanje kao i proglašenje pobednika.

Mahir Mulalic, Printscreen Instagram /zvezdegranda

Mahir Mulalić iz Gračanice odneo je pobedu preksinoć, u duelu sa jednim od ovogodišnjih favorita Isakom Šabanovićem iz Bijelog polja. Oba momka bila su izvanredna dok je razlika od oko samo 500 glasova bila presudna.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike