Ognjen Amidžić oštro o Sadikovom slučaju: Ako već ne voliš Srbe, onda nemoj da nastupaš ovde!

03.07.2021

09:29 >> 10:28

0

Kako drugi prema nama, tako i mi prema njima - ističe voditelj, pa dodaje da su pojedinci s našeg prostora bili razapeti ukoliko su uradili i nešto mnogo bla

Ognjen Amidžić oštro o Sadikovom slučaju: Ako već ne voliš Srbe, onda nemoj da nastupaš ovde!
Copyright Ognjen Amidžić ATAImages/Antonio Ahel

Finalista „Zvezda Granda“, Sadik Hasanović iz Srebrenika, navukao je gnev naroda pošto se saznalo da je izvodio pesme o klanju Srba. Fotografija, takođe, za koju je svojevremeno ispozirao sa komandantom jedinice Armije BiH Naserom Orićem, kao i izvedba sporne numere – izazvala je salvu negativnih komentara publike, ali i velikog broja poznatih ličnosti, među kojima se našao i voditelj Ognjen Amidžić.

Pročitajte još:

Amidžić, čiji je otac ubijen iz zasede na putu Perinja-Glina u Hrvatskoj početkom oktobra 1991. godine, dok je bio na novinarskom zadatku, smatra da skandal sa Hasanovićem treba konačno da nas opameti, piše „Informer”, kao i da narod treba da se postavi tačno u skladu sa situacijom i okolnostima.

– Kako drugi postupaju prema nama, tako i mi treba prema njima. Kada neko sa našeg prostora uradi nešto mnogo blaže nego Sadik, u BiH i Hrvatskoj ga odmah razapnu – objašnjava za pomenute medije Ognjen, pa nastavlja o tome kako se za brojne i aktuelne i legendarne izvođače pisalo da su izvodili pesme koje vređaju naš narod i zemlju, a oni su svakako dolazili i pravili koncerte u glavnom gradu.

– Ako već ne voliš Srbe, onda nemoj da nastupaš ovde, kao što pokojni Oliver Dragojević nikada nije hteo da peva u Beogradu – dodao je on, ističući kako dalje smatra da kao narod treba da budemo ujedinjeni, kada su ovakve stvari u pitanju.

Printscreen/Facebook

– Kako odreaguju druge države prema našim izvođačima, tako i naša treba prema njihovim. Na primer, da se takvim ljudima zabrane nastupi. Narod isto treba da se pobuni, kao što su se u Hrvatskoj bunili tamošnji žitelji… – dao je primer Amidžić, koji veruje da bi „sve to trebalo da bude zadatak produkcije”.

– Ko organizuje „Zvezde Granda”, taj neko mora da proveri sve takmičare – ko je, šta je, gde i kada sve radio i da onda zauzmu stav: „Izvini, ti ne možeš da se takmičiš, jer si pevao to i to.” Onda bi to bio opšti stav prema svima, a ne da se bavimo samo sporadičnim slučajevima – zaključio je.

Pročitajte još:

Podsetimo, Sadik Hasanović se u jeku skandala oglasio putem društvene mreže Instagram i prokomentarisao sve. S jedne strane, istakao je da je bio dete kada je pevao sporne pesme, te da nije znao ni o čemu govore, pa ubrzo zatim izbrisao tu objavu:

– Umesto najlepših dana zbog finala „Zvezda Granda” i uspeha koji sam doživeo u takmičenju, ja preživljam najgore dane u svom životu. Dragi ljudi, imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim, ja sam Bosanac i ponosim se time, ali biti Bosanac znači poštovati druge ljude, nacije i vere. Ja sam izrastao u takvog čoveka. Sa takvim sam se ljudima i družio, volim sve moje drugare iz „Zvezda Granda”, moju mentorku Mariju (Šerifović) i ostale ljude. Kada sam zapevao spornu pesmu, imao sam samo 12, 13 godina, nisam razmišljao da ona nosi poruku mržnje prema ikome. Bio sam klinac… – pisao je on.

Nešto kasnije, u okviru storija izrazio je svoj stav, pa naglasio da „poštuje Srbiju, onu koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete”.

Sadik Hasanović Instagram screenshot

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike