Severina nakon ročišta: Sve je bilo dogovoreno da se dete odvede u Srbiju i da ga više nikad ne vidim

07.07.2021

09:29 >> 11:59

0

Autor: D. Božović

Pevačica i njen bivši partner danas su se pojavili na sudu oči u oči zbog borbe za starateljstvo, koja traje godinama

Severina nakon ročišta: Sve je bilo dogovoreno da se dete odvede u Srbiju i da ga više nikad ne vidim
Copyright Severina ATAImages/J. M. S.

Severina Kojić i njen bivši partner Milan Popović prisustvovali su ročištu koje je trajalo više od dva sata u splitskom Županijskom sudu povodom slučaja u kojem se bivši partneri bore za starateljstvo nad sinom i na to s kim će njihov naslednikživeti.

Očekuje se da će u skorom roku tročlano sudsko veće koje je, a što nije uobičajeno, kao drugostepensko veće koje odlučuje o žalbama odlučilo iznova da sprovede raspravu, napokon doneti pravomoćnu presudu i odlučiti o tome ko će i na koji način dobiti starateljstvo nad dečakom.

Severina Kojić ATAImages/ Antonio Ahel

Popović je pored novinara prošao bez reči u pratnji svog advokata dok je Severina, drhtećim glasom na dolasku kazala kako veruje u pravdu te da je jako tužna jer je njeno dete 20 meseci već bez majke.

– Očekujem ovde ozbiljne promene, imamo specifičnu situaciju jer ovde treba da se raspravlja o veštačkom nalazu koji je vrlo, vrlo kompromitovn. Dakle, radi se o psihijatrijskom veštačkom nalazu u vezi kojeg se vodi i postupak u USKOK-u i istražuje se da li je ovde došlo do trgovine uticanjem i da li je Gzim Redžepi uticao na to da sadržaj nalaza bude ovakav kakav jeste. A on je zaista zastrašujući, neobjektivan, neživotan, apsolutno protivan svim načelima i uveren sam da će sud prihvatiti predlog da se ovaj nalaz izdvoji iz spisa i da se napravi objektivan nalaz po objektivnom veštaku. Redžepi je osoba koja je, sumnja se, uticala na ovog veštaka, a rezultat veštaka je upravo takav da štiti interes tužioca do one granice do koje je postavio svoj nebulozan zahtev – kazao je pre ročišta advokat Mate Matić koji zajedno s kolegicom Jasminkom Biloš zastupa Kojićku.

Printscreen Youtube/Regionalna TV Banat Vršac

Nakon višesatnog ročišta Popović bez reči je izašao sa suda i nije hteo dati izjavu, ali ako je verovati izrazu lica, bio je i te kako raspoložen.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, sudsko veće je odbilo Matićev predlog za izdvajanje spornog psihijatrijskog veštva i određivanje novog kao i sve druge predložene dokaze obje strane. Saslušali su i Popovića i Severinu te argumente njihovih advokata, no nisu saslušali veštake što je bilo realno za očekivati. Naime, veštakinja psihološkinja je opravdala svoj nedolazak dajući pismeno svedočenje na prigovore stranaka na njeno veštvo, dok je veštak psihijatar poslao dopis u kojem je utvrdio da nije “kognitivno” sposoban da bi učestvovao na ovoj raspravi. Očito je sudijama sve bilo jasno jer nisu zakazali novo ročište niti opet pozvali veštake.

J. M. S./ATAImages

– Ovo što se ovde dogodilo je neviđeno. Nikad se nije dogodilo da se veštak na čije se veštvo stavlja prigovor uopše ne pojavi na raspravi i da napiše da ima intelektualne i kognitivne smetnje, ali samo za ovaj predmet. Najbitnije je da je posebna skrbnica koja je ovdje odradila svoj posao, napisala da se dijete izjasnilo da želi živjeti s majkom i to je stvar koja vam sve govori. Rasprava je zaključena i očekujemo brzu odluku pogotovo jer postoje ograničenja prava majke zbog privremene mere koja je još uvek na snazi – kazao je nakon ročišta advokat Matić.

Severina je iz zgrade Županijskog suda izašla potresena i sa drhtavim glasa, ali ipak, veruje u povoljan u povoljan ishod ove bitke.

J. M. S./ATAImages

– Gledam ovu Božicu pravde i nisam mogla da verujem da ću se ovde naći. Toliko dugo je moje dete bez majke zbog privremene mere koja očito nije privremena. Sad se osećam jako dobro, bilo mi je neopisivo teško pre 20 meseci kad je donesena prvostepena presuda u Zagrebu. Mislim da je u ovom slučaju sve bilo dogovoreno da se dete odvede u Srbiju i da ga ja više nikada ne vidim jer ovo nije ravnopravna sudska bitka, a niti ravnopravno roditeljstvo za kakvo se i otac javno zauzimao. No, ja verujem u pravdu i pravednost – rekla je Severina nakon održanog ročišta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike