Ponovo pokrenuto pitanje titule? Sve što rodni list Lili Dajane otkriva o Megan i Hariju

09.07.2021

06:15 >> 06:19

0

Iako su poznati kao vojvotkinja i vojvoda od Saseksa, na papiru - stanje je mnogo drugačije

Ponovo pokrenuto pitanje titule? Sve što rodni list Lili Dajane otkriva o Megan i Hariju
Copyright Megan Markl i princ Hari Profimedia

Mesec dana otkako su Megan Markl i princ Hari dobili Lilibet „Lili” Dajanu, rodni list devojčice otkriven je javnosti. Dokument, do kog je došao „E!News”, pre svega, nudi klasične informacije – ime ćerke para, pol, tačan datum rođenja (4. jun), kao i mesto (bolnica „Cottage” u Santa Barbari, u Kaliforniji). Ime oca, piše dalje – Njegovo kraljevsko visočanstvo, vojvoda od Saseksa. Ime majke, međutim, ispisano je bez ijedne titule.  Sve što piše je Rejčel Megan Markl, kako i glasi njeno puno ime.

Podsećanja radi, kada su dobili prvo dete, sina Arčija Harisona, Megan je bila potpisana kao Njeno kraljevsko visočanstvo, vojvotkinja od Saseksa. Hari, s druge strane, Njegovo kraljevsko visočanstvo, vojvoda od Saseksa. Prvo i srednje ime majke je kasnije bilo uklonjeno s dokumenta.

Pročitajte još:

U procesu „odlaska” od uloge „starijih članova”, te takvih predstavnika kraljevske porodice 2020. godine, međutim, par je objasnio na koji način će smeti da koristi svoje titule.

– Vojvotkinja i vojvoda će ostati „Njeno i Njegovo kraljevsko visočanstvo”, kada su formalnosti u pitanju. Ali, neće to aktivno koristiti, kako više ne obavljaju te dužnosti” – istaknuto je bilo javnosti i, od tada, više to zvanje nisu ni koristili.

Potpisivali su se samo kao „Hari i Megan”.

Megan Markl Profimedia

U poseti Škotskoj u februaru 2020, primera radi, domaćin događaja rekla je: „Jasno je istakao da ga, naprosto, zovemo „Hari”. Zato, dame i gospodo, priredite jednu toplu dobrodošlicu – Hariju.”

Princ Hari Profimedia

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike