Spisateljica na mestu gde se pre dve decenije udala: Htela sam da se sretnem sa mladom Vesnom i kažem joj jedno

11.07.2021

10:17 >> 10:22

0

Autor: Marija Mitić

Dedićeva otkriva zašto je baš na ovom splavu upriličila promociju svog novog romana

Spisateljica na mestu gde se pre dve decenije udala: Htela sam da se sretnem sa mladom Vesnom i kažem joj jedno
Copyright Promo/Mirko Tabašević

Spisateljica Vesna Dedić nedavno je objavila novi roman koji nosi naziv “Izgubila sam sebe”.

Vesna je promociju knjige održala na jednom splavu u srpskoj prestonici i to baš na onom gde se udala za bivšeg supruga, pre tačno 20 godina. Kako objašnjava autorka, izabrala je ovo mesto jer je “htela da se susretne sa onom mladom Vesnom koja je stajala u venčanici” i poruči joj nešto važno.

‒ Pred matičarem sam stajala trudna. Lenka (prim.aut.ćerka) danas ima dvadeset godina. Nisam imala sreću da slavim dvadeset godina braka, ali sam srećna u kakvu devojku je izrasla moja ćerka i kakva sam ja postala posle svega lepog i tužnog što se dešavalo. Htela sam da se susretnem sa onom mladom Vesnom koja je stajala u venčanici i da joj kažem: “Bravo, vredelo je sve”, kaže Vesna pa dodaje:

24sedam/Katarina Mihajlović

– Htela sam da 150 zvanica književne promocije lumpuje kao što je lumpovalo 150 zvanica kada sam se udavala. Lenka je iz Holandije sve pratila preko video-poziva, a moji prijatelji, uz koje je odrastala, naručivali su joj pesme. O takvim trenucima, kao i o veri da ne moraš u mulj sa krokodilima kako bi uspeo, govori roman “Izgubila sam sebe”.

Vesna je potom za Hello otkrila i šta joj je bila insipracija za ovaj, reklo bi se, simboličan naziv knjige.

Vesna Dedić, Antonio Ahel/ATAImages

‒ U svakom mom romanu kroz jedan ili više ženskih likova progovaram i ja onakva kakva jesam i kako razmišljam tokom tih godinu dana dok pišem. Na nekim stranicama junakinjama sam poklonila lepe trenutke koje sam ja doživela, likovima muškaraca poklonila sam rečenice koje su meni neki muškarci izgovarali ili pesme koje su mi pevali. Ja pišem društvene hronike, porodične sage i melodrame. Kradem iskustva i od sebe i od drugih, a najviše od čitateljki sa kojima sam u komunikaciji preko društvenih mreža.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike