Merima Isaković za 24sedam o odbačenoj optužnici protiv Lečića: Ova odluka je tragedija morala i pravosuđa

13.07.2021

09:49

0

Nekadašanja glumica, koja danas živi i radi na Novom Zelandu, iznenađena je što postupak nije ušao u istragu

Merima Isaković za 24sedam o odbačenoj optužnici protiv Lečića: Ova odluka je tragedija morala i pravosuđa
Copyright Merima Isaković, Branislav Lečić, Printscreen/ATAImages

Merima Isaković u jeku afere u slučaju Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, šokirala je javnost novim optužbama protiv nekadašnjeg kolege, te je u razgovoru za naš portal iskazala žaljenje jer je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu.

Ona je najviše pogođena, kako je rekla, činjenicom da slučaj nije ušao u istragu.

– To je tužno. Žalosno. Zapanjujuće je da Tužilastvo praktično kaže da ne vidi potrebu da započne istraživački postupak. Žao mi je tužioca koji je odbio da sasluša ostale svedoke koji su se dobrovoljno javili, a uzeo je u obzir neke izjave Danijeline bivše komšinice iz detinjstva, za koju mi je Danijela rekla da se uopšte nije ni družila s njom. Očigledno da je bilo pritisaka nad tužilaštvom, ali, ako je neko izabrao da bude tužilac, treba da očekuje pritiske nasilnika i da ima jaku kičmu da im se odupre. Veoma je tužno ako slučaj ne uđe u istragu. To bi bilo poražavajuće. Nisu saslušali ljude koji je poznaju, nikog od kliničara koji su radili sa Danijelom, niti druge svedoke Lečićevog nasilnog ponašanja, a imaju gomilu materijala koji je trebalo ispitati. Ova odluka je tragedija morala i pravosuđa. Žao mi je naših ljudi i devojaka koje žive u takvoj sredini – smatra Isakovićeva.

Danijela Štajnfeld Youtube screenshot Instajder

Ona je, zatim, dodala da se nada da će apelacioni postupak dovesti Tužilaštvo na put istrage.

Podsetimo, Merima je povodom svog, ali pre svega Danijelinog slučaja rekla za medije da će svedočiti protiv glumca ukoliko je tužilaštvo pozove. Ona je ispričala da je 1978. godine Lečić seksualno nasrnuo na nju u stanu u kome je u to vreme živeo sa svojom majkom.

Foto: Fejsbuk /Merima Isaković

– Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. “Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja – ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike