Suprugu je oteo i oženio se! Dino Merlin nije bio poželjan zet, a još pamti kako nije imao para da ćerki kupi mleko

16.12.2020

10:12 >> 11:10

0

Pevač je u svojim pesmama opisao pojedine trenutke iz svog ne tako lakog života nakon što se oženio

Suprugu je oteo i oženio se! Dino Merlin nije bio poželjan zet, a još pamti kako nije imao para da ćerki kupi mleko
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Dino Merlin je u ljubavi već 41 godinu sa suprugom Amelom, a zbog veze koja nije glatko počela, nastao je i njegov hit “Kad si rekla da me voliš”.

Biografski stihovi ove pesme nastali su zbog problema da Merlin ostane u vezi koju je branio otac njegove izabranice. S obzirom na to da je Amela poticala iz bogate porodice, a pevač bio siromašan, branili su joj i da pomisli na Dina. A naročito da se za njega uda. Međutim, danas ga, kaže on, vole i više nego što zaslužuje. Dok je Merlin završavao zanat, njegova devojka je išla u gimnaziju, a kasnije upisala arhitekturu, te su njeni roditelji želeli da pronađe nekoga istog ranga. Kako je ljubav pobedila, par je pobegao kada su imali svega 20 godina, te se sadašnja pevačeva supruga tajno udala za njega.

– Borili smo se, krili, ali niko nije mogao da nas rastavi. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju. Ali, eto, vreme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem – rekao je Merlin.

Još teže na početku braka palo im je to što, osim Amelinih roditelja, ni njihovi prijatelji nisu smatrali da su jedno za drugo, te su mu govorili da gubi vreme jer ona nije prava prilika za njega. To je opisao u pesmi “Paša moj solidni”, a kada su se venčali, počeo je da brine o porodici i nekako zarađuje novac. Prekretnica u njegovom životu bila je pesma “Kokuzna vremena”, ali njegovoj Ameli u jednom momentu to nije tako izgledalo. Kada ga je jednom pitala šta je doneo za jelo, Merlin joj je pokazao papir na kome je bila napisana pesma.

– Jesi li ti lud? Papir se ne jede – šokirano mu je odgovorila, ali su se stvari, ipak, dešavale kasnije u njegovu korist, te je i danas u srećnom braku. Međutim, sa jedne turneje po Jugoslaviji vratio se kući bez dinara, što njegovu suprugu nije ostavilo ravnodušnom.

– Moja žena je stajala na vratima, dočekala me je sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: “Jesi li nam nešto doneo? Nemam za mleko.” Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao da odgovorimi: “Da, doneo sam 100 maraka” – prenosi Ekskluziva.ba.

Pročitajte još:

Za Dina Merlina su mislili da je poginuo devedesetih: Vesna Zmijanac je tada jedina uspela da dođe do istine!

Dino Merlin otpevao je samo jednu pesmu koju nije sam napisao: Kad mu je koleginica došla sa njom, nije mogao da je odbije!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike