Saša Matić se odmara u kući u kojoj je Njegoš napisao ljubavnu pesmu: Vila iz 18. veka mu je baza! (FOTO)

15.07.2021

07:15 >> 08:08

0

Pevač je kupio nekretninu na moru, koja ima četiri sobe i prostran salon, a nalazi se na elitnoj lokaciji

Saša Matić se odmara u kući u kojoj je Njegoš napisao ljubavnu pesmu: Vila iz 18. veka mu je baza! (FOTO)
Copyright 24sedam/Profimedia

Saša Matić jedva je dočekao leto kako bi otišao u Crnu Goru, gde će gotovo celu sezonu imati nastupe, ali i uživati u svojoj vili u Perastu koju je kupio pre tri godine.

Saša Matić ATAImages/Antonio Ahel

Najzanimljiviji detalj koji se tiče njegove vikendice na moru jeste taj što se u njoj nekada odmarao i Petar Petrović Njegoš, u tadašnjoj palati Balovića. Još jedan bitan podatak, možda ne i slučajan, jeste to da je Sašina vila u Perastu bila mesto gde je Njegoš napisao svoju jedinu ljubavnu pesmu “Paris i Helena” ili “Noć skuplja vijeka” 1844. godine.

Privatna arhiva/ M. M.

Kamena kuća u kojoj pevač danas uživa u Crnoj Gori sa porodicom sazidana je još u 18. veku i nalazi se na samoj obali. Matić je zato odlučio da mu ne izmakne ova nekretnina, i sa velikim zadovoljstvom renovirao je svaki detalj po svojoj meri. Kuća ima dva sprata i četiri sobe, kao i prostrani salon, a pored ulaza i dalje stoji tabla koja potvrđuje da je tu nekada boravio vladika.

Privatna arhiva/ M. M.

– Obožavam Crnu Goru, leto i more, tako da je Perast maltene moja baza kada počne sezona. Između nastupa sam leti uvek ovde, na obali mora, a pošto sam i druželjubiv, volim da ugostim prijatelje i kolege. Okupimo se svi porodično, družimo se, spremamo ručkove i večere… – rekao je Saša za 24sedam.

Privatna arhiva/ M. M.

Matić je prošle godine ugostio u svojoj vikendici na moru Lepu Brenu i Bobu Živojinovića, a pošto i Željko Samardžić leto provodi na Crnogorskom primorju, s njim je prošle godine tokom korone išao na pecanje.

Ove godine pevač proslavlja 20 godina uspešne karijere, te je najavio da priprema nove pesme i iznenađenje za publiku.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike