Dejan Petrović ove godine na Guči bez honorara: Osećam obavezu i zahvalnost!

17.07.2021

15:50 >> 15:39

0

Autor: Marija Mitić

Naš proslavljeni majstor trube postavljen je za reditelja i dramskog pisca Dragačevskog sabora trubača

Dejan Petrović ove godine na Guči bez honorara: Osećam obavezu i zahvalnost!
Copyright Dejan Petrović, Foto: A.A./ATAImages

Ove godine Dragačevski sabor trubača proslavlja jubilej, 60 godina postojanja.

Upravo tim povodom, a i kako bi se održao nivo i kvalitet ove nadaleko čuvene manifestacije, za reditelja Sabora izabran je Živorad Žika Ajdačić, dok je za reditelja i dramskog pisca imenovan Dejan Petrović, naš priznati umetnik i majstor trube.

Dejan Petrović istakao je da mu je čast što je postavljen na ovu poziciju, koju je prihvatio bez ikakve finansijske nadoknade.

Dejan Petrović, Foto: A.A./ATAImages

– Pokušaćemo da Sabor trubača vratimo na viši nivo i korenima, onom izvornom što Sabor trubača i jeste. Konkretno, Sabor ćemo posvetiti trubi, zajedno sa Žikom Ajdačićem, organizatorima iz Beograda i ljudima iz Doma kulture u Lučanima razmatraćemo kako će program da izgleda. Vraćamo sve na nulu, razmotrićemo sve nedostatke i mane i nadamo se najboljem. Inače, ja ovo radim honorarno, bez ikakve nadoknade, jer osećam ličnu obavezu i kao neki vid zahvalnosti –  rekao je on za RINU.

RINA

Sabor je zakazan za period od 12. do 15 avgusta, a ukoliko epidemiološka situacija bude nepovoljna 60. Smotra limenih instrumenata biće održana onlajn.

Skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva dolazi u ovaj gradić od dve hiljade stanovnika svakog avgusta. Zahvaljujući festivalu, Guča je postala poznata u celom svetu kao najveći festival tubačke muzike, gde su još zastupljene i druge tradicionalne vrednosti Dragačeva i Zapadne Srbije.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike