Sudija odbio kauciju osumnjičenom za Tupakovo ubistvo: Otkriveno zašto je tačno 750.000 dolara otišlo niz vodu!

26.06.2024

23:20

0

Nova drama uoči suđenja

Sudija odbio kauciju osumnjičenom za Tupakovo ubistvo: Otkriveno zašto je tačno 750.000 dolara otišlo niz vodu!
Dvejn Dejvis - Kifi Di - Copyright Profimedia

Devet meseci pošto je završio iza rešetaka zbog sumnje da je organizovao ubistvo legendarnog repera Tupaka Šakura u septembru 1996. godine, Dvejnu Dejvisu (Kifi Di) sudija je odbio molbu da izađe iz zatvora uoči suđenja, pa je tako propala i kaucija od 750.000 dolara.

Šta se desilo

Muzički menadžer Keš Džouns izrazio je želju da platu kauciju nakon što se pročulo da je branilac optuženog po službenoj dužnosti kazao da njegov klijent trenutno nije u mogućnosti da isplati čitavu potrebnu sumu. Džouns, ispred repera kao što je Blufejs na primer, sudu je rekao da je to „poklon za Dejvisa od njega", međutim, tužiocima „to nije pilo vodu", piše onda „The Sun". Dok se razmatralo da li ga pustili na slobodu ili ne, oni su obelodanili telefonske razgovore zatvorenog bivšeg vođe bande tokom kojih je on supruzi navodno ispričao i da je „Džouns tu samo posrednik koji će platiti TV prava".

Dvejn Dejvis - Kifi Di, Profimedia
 

Menadžer je, sa druge strane, u intervjuu na „Vlad TV-u" malo pre tog poziva rekao da hoće da „izvuče Dejvisa napolje ne bi li napravio šou", tvrdili su tužioci.

Sudija, kada je još i za to čuo, doneo je odluku koja svakako i sprečava uhapšenog da profitira od čitave situacije u kojoj se nalazi, ali njemu nije onemogućeno da kasnije ponovo podnese molbu.

Suđenje

Suđenje Dejvisu zakazano je za 4. novembar, a uzimajući u obzir ovu, najnoviju odluku suda u Las Vegasu, sve dotad će ostati iza rešetaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike