Prva ispovest Vojaževe majke o atentatu na premijera i ranjavanju supruga: Predosećala je sve!

22.05.2024

15:23

0

Otkrila je i gde je radila tada

Prva ispovest Vojaževe majke o atentatu na premijera i ranjavanju supruga: Predosećala je sve!
Žana i Mihajlo Veruović - Copyright Instagram printscreen/zveruovic

Majka Mihajla Veruovića Vojaža, Žana Veruović, prvi put je progovorila o teškom periodu kada je izvršen atentat na premijera Zorana Đinđića, a njen muž Milan teško ranjen.

Ona je otkrila nove detalje tadašnje drame, pa priznala da je prolazila kroz veoma težak period. 

- To su bol i borba. Bol za onim što smo izgubili, a borba da preživimo. Taj događaj je bio neverovatan. Nekoliko dana pre samog atentata ja sam osećala strašne nemire. Tog jutra sam, kao i svakog jutra, otišla na posao, tada sam radila na odeljenju za elektrofiziologiju. On ulazi i kaže meni: "Žana, bio je atentat na premijera". U tom trenutku imam 29 godina, koliko je imala moja majka kada je ostala udovica... Dan posle toga pronađeni su dokazi da su u klompama imali određene kartice koje su koristili za marifetluke - rekla je Žana za podkast "Poster" .

Instagram printscreen/zveruovic
Žana Veruović sa Vasilijem i Mihajlom

Mihajlo je ispriao svojevremeno da je za njegovu porodicu to bio izuzetno težak period, te priznao i da su pobegli u Francusku.

Otišli u Strazbur

- Nakon Zoranovog ubistva mafija je pretila mojim roditeljima, čak su i mom bratu i meni životi bili ugroženi. Majka i otac su se plašili za našu bezbednost i zbog toga su odlučili da se odselimo iz Srbije. Otišli smo u Strazbur u Francusku. Imao sam godinu i po dana, a brat nepune tri. Roditeljima je bilo mnogo teško. Trpeli su veliki pritisak i dugo su živeli u paranoji šta će i kako dalje. Postoji tu mnogo stvari koje ja još uvek ne znam, zbog toga ne mogu u potpunosti da se otvorim na ovu temu, ali znam da nije bilo nimalo bezazleno - rekao je Vojaž u svojoj životnoj priči za Informer, pa dodao:

Amir Hamzagic/ATAImages
Vojaž

 

- Bili su svesni da jedino njih imamo na ovom svetu. Zbog cele situacije brat i ja sve do polaska u osnovnu školu nismo mogli da imamo mnogo drugara i da se socijalizujemo, već smo uglavnom bili okrenuti porodici. Zato su se roditelji potrudili da nam pruže sigurnost kod kuće jer da smo izgubili poverenje u njih, izgubili bismo sve.

Vojaž priča da su se majka i otac u početku u Francuskoj teško snalazili, ali da su se brzo prilagodili novoj sredini i uslovima života.

Imao posledice od ranjavanja

- Nisu govorili ni engleski, ni francuski. Tata se oporavljao od rane od metka koju je zadobio u predelu leđa, pa je majka više provodila vreme s bratom i sa mnom. Bio sam mali kada se sve to desilo i nisam ni znao šta znači kada je neko ranjen, šta je atentat, a šta pištolj... Bez obzira na sve, borili su se da nas izvedu na pravi put i za kratak period su uspeli da se prilagode i obezbede nam najosnovnije potrebe - pričao je reper.

ATA Images/Milan Maričić
Milan Veruović na pomenu Zoranu Đinđiću

On je progovorio o posledicama svog oca:

- Zbog rane od metka imao je operacije od kojih mu je ostao veliki ožiljak na stomaku. Kada sam ga prvi put pitao: "Tata, od čega ti je taj ožiljak?", odgovorio mi je: "Ujela me je žaba." Kasnije, kada sam porastao, shvatio sam šta se dogodilo i od čega mu je ožiljak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike