Estrada dobila pomoć od države: Novac stigao samo određenim pevačima

17.12.2020

08:52 >> 10:21

0

Posle molbe koja je upućena, nadležni su reagovali

Estrada dobila pomoć od države: Novac stigao samo određenim pevačima
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Muzička industrija je, kao i mnoge druge delatnosti, pogođena pandemijom koronavirusa, zbog čega je država pritekla u pomoć muzičarima i pevačima. Finansijsku pomoć dobili su brojni izvođači koji imaju status samostalnih umetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, piše Kurir.

Pročitajte još

Dragiša Golubović, predsednik Semusa, potvrdio je ove navode.

– Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima. Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti – rekao je Golubović za pomenuti list.

Ivan Gavrilović priznao je da mu je ova pomoć u doba pandemije mnogo značila i da je veoma zahvalan Sindikatu što se bori za pevače koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Ivan Garvilović ATAImages/Stefan Tomašević

– Tačna je informacija. Moram da pohvalim Semus i njegovog predsednika. Dobili smo od njih po 90.000 dinara, to nekom znači, a onom ko zarađuje puno možda i ne znači. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akcija – istakao je pevač.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike