"Teških godinu dana, deco naša": Poznati odaju počast stradalima u "Ribnikaru"

03.05.2024

11:15

0

S tugom se sećaju prošle godine i današnjeg dana

"Teških godinu dana, deco naša": Poznati odaju počast stradalima u "Ribnikaru"
Poznati odaju počast stradalima u Ribnikaru - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Danas se navršava godinu dana od stravične tragedije koja je Srbiju, region, pa i svet ostavila bez teksta. 

Tog 3. maja 2023. godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeni su Angelina Aćimović, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Adriana Dukić, Bojana Asović, Ana Božović, Sofija Negić - svi učenici te škole. 

Pre svih njih nastradao je radnik obezbeđenja Dragan Vlahović. Danas se sećamo svih njih, a brojne poznate ličnosti su tada, kao i sada, pokazale koliko je sve pogodila ova tragedija.

Profimedia/Vladimir Šporčić
Stradali u Ribnikaru

- Teških godinu dana, deco naša - napisao je kratko Andrija Milošević, dok je njegova koleginica Sloboda Mićalović podelila crnu pozadinu, sa emotikonom slomljenog srca i datum 3.5.2023.

- Rodiš ga, odgajaš ga, čuvaš ga i neko ti ga oduzme bez ikakvog prava. Velika podrška roditeljima, vaša snaga je ogromna - napisala je Luna Đogani, dok je Teodora Džehverović podelila fotografije svih nastradalih učenika i radnika obezbeđenja.

- Danas je čovečanstvo osudilo Boga na smrt. To je najveći greh u istoriji neba i zemlje, ni pali anđeli to učinili nisu. Ava Justin Ćelijski - napisala je citat Bojana Barović, pa dodala:

- Nije slučajnost da se ove godine najtužniji dan za sve hrišćane obeležava baš na ovaj datum. Molimo se danas posebno za sve anđele i njihove porodice koje nose ovaj strašni krst za spasenje svih nas.

 

 

Ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar” danas su se okupili roditelji i građani da odaju počast za devet učenika i radnika obezbeđenja koji su pre tačno godinu dana svirepo ubijeni u ovoj školi. U tužnoj koloni cveće su položile porodice deset žrtava, a bili su i nastavnici, kao i građani.

Tokom čitavog dana biće moguće ostaviti cveće, zapaliti sveću i upisati se u knjigu sećanja u prostorima određenim za to.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike