Nikola Rokvić ušao u osmi dan putovanja ka grčkom manastiru peške: Za ovo se pripremao godinama! (FOTO)

29.04.2024

09:40

0

Brojni fanovi pružaju mu ogromnu podršku tokom hodočašća

Nikola Rokvić ušao u osmi dan putovanja ka grčkom manastiru peške: Za ovo se pripremao godinama! (FOTO)
Nikola Rokvić - Copyright Insatgram screenshot / nikolarokvic

Pevač Nikola Rokvić pokazao je u okviru najnovijeg „storija" na Instagramu da je ušao u osmi dan svog putovanja ka grčkom manastiru. Na taj način zasigurno je izmamio brojne reakcije svojih fanova, koji mu svakodnevno pružaju ogromnu podršku tokom hodočašća.

On ima humanu misiju - da za 30 dana stigne peške do Grčke, tačnije Egine, gde će se pomoliti Svetom Nektariju Eginskom, a usput i da prikupi novac za pomoć dečijoj onkologiji.

Nikola se za ovo godinama pripremao i nipošto ne posustaje, što su mnogi zasigurno pozdravili.

Nikola Rokvić, Insatgram screenshot / nikolarokvic
 

- Pre tri godine sam se zavetovao da ću doći peške do Svetog Nektarija Eginskog, do Engine i manastira. Moja duhovna i mentalna priprema traju pune tri godine, a u poslednjih par meseci sam intenzivno radio i na fizičkoj pripremi. Mislim da je za ovakve stvari veoma bitan sklad duha i tela i da jedno bez drugog nije ni dobro ni sigurno za ovakve stvari. U tim pripremama sam došao na ideju, uz pomoć mojih prijatelja koji su mi pomagali i koji su me spremali, odlučio da kombinujem brzi hod i trčanje i tako sam uveo sportski duh u celu ovu priču - istakao je za „Blic" on nedavno, pa je potom nastavio i o fondaciji koju je osnovao zajedno sa svojom suprugom Bojanom.

„Znam koliko je vera bitna u teškim trenucima!"

Bojana Barović i Nikola Rokvić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Sve sam zaokružio jednom velikom humanitarnom misijom, jer smo supruga i ja osnovali fondaciju „Porodica" koja će se baviti porodicom i pomagati mnoge porodice, ali i talentovanu decu. Ipak, ovaj put je sam po sebi odlazak do Svetog Nektarija koji je veliki božiji ugodnik i koji pomaže ljudima sa onkološkim bolestima. Tako da sam ovaj put želeo da spojim Svetog Nektarija i našu decu, jer znam koliko je vera bitna u tim teškim trenucima i velikim iskušenjima. Znam koliko je uz veru lakše da se sve prebrodi, jer sam i sam prošao kroz teške treutke. Čovek bez vere teško može da prevaziđe određene stvari i velika iskušenja - otvorio je bio dušu Rokvić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike