Bojana je obožavala novinarstvo: To je moja ljubav, pa profesija! U jednoj stvari je uživala u poslednjim godinama svog života

20.04.2024

10:09

0

Redovno je delila objave na društvenim mrežama

Bojana je obožavala novinarstvo: To je moja ljubav, pa profesija! U jednoj stvari je uživala u poslednjim godinama svog života
Bojana Janković - Copyright Printscreen/Instagram/_bojaaana__

Nekadašnja voditeljka Bojana Janković (devojačko Nikolić) preminula je juče u 46. godini, a vest o njenoj smrti šokirala je mnoge.

Kao što je već bilo poznato, Bojana je obožavala novinarstvo, a kako je govorila, to je za nju bila prvo ljubav, pa onda profesija, kojoj se ponekad i vraćala.

- Povratak novinarstvu, mojoj ljubavi na prvom mestu, pa tek onda profesiji, nije slučajno. To je posledica ogromne želje da radim ono što me najviše ispunjava, što me čini srećnom i profesionalno mi predstavlja izazov - rekla je Bojana, pa otkrila koliko je ženi teško da se dokaže na medijskom nebu:

Printscreen/Instagram/_bojaaana__
Bojana Janković

- Težinu određuje način na koji želiš da se dokažeš. Ukoliko ti je važno da se samo pojaviš, to danas možeš učiniti lako, na bezbroj načina. Svako danas može da skrene pažnju na sebe. Ukoliko izabereš drugi put koji podrazumeva znanje, upornost i pristojnost, logično da je teže. Mediji danas traže jeftinu i brzu atrakciju, ali uvek na kraju opstaju i ostaju prave vrednosti i kvalitet. Biti žena je teško gde god se nalazili, u Srbiji ili bilo gde na svetu. Predrasude su veće, a samim tim se nameće i veća potreba za dokazivanjem.

Kada ju je život odveo na drugu stranu, ona je radila u Ministarstvu energetije, zaštite životne sredine i prostornog planiranja. Kako je govorila svojevremeno, nisu je gledali drugačije jer je javna ličnost.

- Ono što svakoga od nas može da izdvoji jeste odnos ka poslu koji treba da bude na najvišem mogućem nivou, a ja smatram da sam upravo tako radila svoj posao.

Trčala maraton

- Poslednjih godina koliko je nije bilo u javnosti, Bojana je uživala u tome da trči na maratonu. To dokazuju i fotografije koje je objavljivala na svom nalogu na Instagramu, a uz jednu od objava imala je i emotivnu poruku.

- Do jednog od najsavršenijih putovanja i trenutaka u mom životu -  napisala je tada Bojana.

Podsetimo, Bojanina porodica potvrdila je njenu smrt, a telo je poslato na obdukciju. Vreme i mesto sahrane još nisu objavljeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike