Vedrana Rudan besna zbog Dalibora Matanića: Sad će kod zlostavljača žena i alkoholizam i beli nos biti olakšavajuća okolnost

06.04.2024

20:06

0

Književnica sumnja u to da će Matanić odgovarati u skladu sa počinjenim delom

Vedrana Rudan besna zbog Dalibora Matanića: Sad će kod zlostavljača žena i alkoholizam i beli nos biti olakšavajuća okolnost
Vedrana Rudan - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Hrvatski reditelj Dalibor Matanić je nakon više optužbi, sam priznao da je s*ksualno uznemiravao koleginice na snimanjima i na društvenim mrežama se izvinio zbog toga, posle čega je zaključao profile.

Zbog ovog slučaja, podigla se prašina u celom regionu, a sada se o celom slučaju oglasila i književnica Vedrana Rudan koja je inače poznata po britkom jeziku. Ona je izrazila sumnju u to da će se Matanić procesuirati kako bi trebalo po zakonu.

- Pišem tekst inspirisana ‘slučajem Matanić’ koji će neko vreme biti ‘slučaj’, a onda će se gospodin Matanić vratiti na posao. Svojim će nam očaravajućim osmehom poručivati sa plakata i u spotovima kako je borac za ženska prava, takozvani ‘feminista’. Trenutno se njegova jaja tresu, uskoro će se roditi miš. Uostalom, dao je izjavu. ‘Pijan i drogiran sam uznemiravao kolegice. Žao mi je, lečim se.’ Slatko. Ovo još nismo čuli. Sirotan se ‘prijavio na lečenje’. Znate poslovicu, bolje se roditi bez ku*ca, nego dobrog advokata. Već stižu poruke podrške. Sad će kod zlostavljača žena i alkoholizam i beli nos biti olakšavajuća okolnost. Kako znam da će se sve zaboraviti? Ko će kamenom na pokajnika? Ljubi bližnjega svoga kao što je on ljubio bližnje svoje - napisala je ona, između ostalog na svom kanalu „Rudan.info“.

ATAImages/Mateja Stanisavljević
Vedrana Rudan

Matanić je u svom saopštenju napisao da mu je žao zbog žena kod kojih je svojim ponašanjem izazvao nelagodu, kao i da se trenutno nalazi u klinici za lečenje zavisnosti jer je ova dela počinio pod uticajem alkohola ili droge.

- Matanić nije neki divljak iz seoske birtije koji svaku ženu doživljava kao pi*ku željnu ku*ca dobroga. Gospodin je kralj hrvatske kulture. Snimio je serije… Dobio je nagrade… Sklopio je ugovore… Kad tamo… Ne znam kome se siroti Matanić zamerio pa ga ovako razapinju na krst. Zašto on, zašto on? Brani se ‘bolešću’. Nepotrebno. Mogao je ćutati dok frka ne prođe. Jadni Matanić postao je ‘meta’ zato jer je se od ‘kulturnjaka’ ne očekuje da se ponašaju kao hrvatski sabornici, generali i ‘dragovoljci’, nepoznati kućni zlostavljači. ‘Kulturnjaci’ moraju biti kulturni. Kad nisu, onda se izglasa pravilnik, pa postanu ma koliko na poslu štipkali, psovali, vređali i je*ali - dodala je Vedrana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike