Zavičaj Baje Malog Knindže pust! Oronule zidine i gluva tišina (FOTO)

29.07.2021

14:59 >> 15:01

0

Mirko Pajčin, rođen je u Gubinu, ispod Dinare, a o svom rodnom kraju je često pevao u pesmama

Zavičaj Baje Malog Knindže pust! Oronule zidine i gluva tišina (FOTO)
Copyright Baja Mali Knindža ATAImages/Anotnio Ahel

Pevač Baja Mali Knindža otac je šestoro dece. Naime, on je ponosan tata tri ćerke i tri sina, a sada je jedna od njegovih naslednica, Smijana Pajčin pokazala kako izgleda rodni zavičaj i dom gde je njen otac rođen.

– Kuća mog ćaće – napisala je Smiljana u opisu fotografija i snimaka koje je podelila sa svojim pratiocima pokušavajući dočara atmosferu koja vlada u Gubinu, gde je inače Mirko Pajčin i rođen.

Mirko Pajčić, Smiljana Pajčin, Foto: Printscreen Instagranm/pajcin_smiljana

Posebnu pažnju privukla je slika na kojoj pevačeva ćerka pozira ispred pravoslavne crkve, ogrnuta srpskom zastavom, a na glavi ima šajkaču. Ono što se takođe može primetiti jeste da su zidine oronule i da je ovaj kraj pomalo zapušten.

Mirko Pajčić, Smiljana Pajčin, Foto: Printscreen Instagranm/pajcin_smiljana

Podsetimo, Mirko je rođen u Gubinu, pod Dinarom o kojoj često peva u svojim pesmama, a danas živi sa supurgom Dijanom i naslednicima u srpskoj prestonici.

Mirko Pajčić, Smiljana Pajčin, Foto: Printscreen Instagranm/pajcin_smiljana

Baja Mali Knindža često ističe koliko mu nedostaje rodno mesto i kuća koju je izbubio u ratu, odnosno koju su mu tada zapalili.

– Srušili su mi i zapalili kuću, u Livnu zaklali ujaka i ujnu. Ne volim da pričam o tome teško mi je. Moj mlađi brat Novak, bio je u logoru Lora, Hrvati su upali u kasarnu, pobili sve, a zarobili njega i jednog vodnika. Moj otac Neđeljko bio je u ratu do posljednjeg dana. I onda nekome smetaju moje pjesme, moja pjesma nikome ne može ništa loše učiniti. Ja nisam nikome zapalio kuću, meni jesu – rekao je Knindža pre izvesbog vremena za Srbija Danas.

Podsetimo, Mirko Pajčin je popularnost je stekao tokom rata u bivšoj Jugoslaviji pevajući pesme ratne rodoljubive tematike. Njegove pesme su okrenute srpskoj istoriji, ljubavi i alkohola, a suvišno je govoriti da ga i starije i mlađe generacije obožavaju.

Inače, osim Smiljane, Baja ima još dve ćerke – Ljiljanu i Anđelu i tri sina – Nenada, Danila i Gavrila.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike