Na skandal DaBejbija i Due Lipe regovao i Elton Džon: U muzičkoj industriji nema mesta za homofobične repere! (FOTO)

29.07.2021

16:40 >> 15:57

0

Autor: Marija Mitić

Reper je dospeo u centar skandala vređajući osobe koje boluju od HIV-a, kao i muškarce homoseksualnog opredeljenja, a zbog njega se na udaru negativnih komen

Na skandal DaBejbija i Due Lipe regovao i Elton Džon: U muzičkoj industriji nema mesta za homofobične repere! (FOTO)
Copyright Profimedia/Printscreen

Pevačica Dua Lipa objavila je pre nekoliko meseci duet sa reperom DaBejbijem, odnosno remiks svoje pesme “Levitating”, zbog kog se našla na udaru negativnih komentara.

Naime, reper je nedavno dospeo u centar skandala vređajući osobe koje boluju od HIV-a, kao i muškarce homoseksualnog opredeljenja, zbog čega je javno reagovao i Elton Džon.

Elton Džon / Printscreen / Instagram

– Možete živeti dug i zdrav život sa HIV-om. Lečenje je toliko napredno da sa jednom tabletom dnevno HIV može postati neotkriven u vašem telu, tako da ga ne možete preneti drugim ljudima – napisao je Elton na Tviteru apelujući da se diskriminacija osoba obolelih od side mora hitno zaustaviti kao i da u muzičkoj industriji nema mesta za homofobične repere.

Podsetimo, reper DaBejbi je na jednom od svojih nastupa glasno rekao:

– Ako niste prljave dro*e koje šire noge svakome ko na njih naiđe i ako niste likovi koji pu*e drugim likovima u WC-u, ako niste oboleli od HIV-a ili drugih prljavih bolesti, dignite ruke visoko – što je naišlo na oštre kritike javnosti.

Takođe, Dua Lipa dospela je u neprijatnu situaciju, budući da je fanovi osuđuju što je sa njim snimila duet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LONG LIVE G (@dababy)

– Snimila je pesmu sa njim i duguje izvinjenje svojim LGBT fanovima. Trebala je da zna i izabere bolje – glasi jedan od tvitova na račun pevačice poreklom sa Kosova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

– Užasnuta sam onime što je DaBejbi izgovorio. Ja ga ne poznajem kao takvog čoveka i ne sećam se njega iz ovog ugla kada sam radila sa njim. Znam da moji pravi fanovi znaju kakav je moj stav o LGBT zajednici i da sam svim srcem uz njih. Moramo učiniti više kako bismo se borili protiv stigme o HIV virusu – rekla je Lipa za američke medije.

DaBejbi nije ponudio svoje izvinjenje publici. Rekao je da fanovi koji ga prozivaju na mrežama mogu da “o*ebu”, te da su iščupali njegove reči iz konteksta. Reper T.I. ga je u tome podržao.

– Svako ima pravo na svoje mišljenje, njegovo je takvo i on ima prava da ga izrazi – rekao je on.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike