Glumica posle dve godine progovorila o smrti sina: Ne mogu da razmišljam zašto je to uradio...

20.03.2024 | 07:45

Autor: Jelena Manojlović

O sinu govori u sadašnjem vremenu

Copyright Profimedia

Redžina King doživela je pre dve godine veliku porodičnu tragediju, kada je njen sin Ijan Aleksander Junior izvršio samoubistvo. Naime, glumica je sada prvi put govorila o ovom gubitku i priznala da je bol ista i dve godine kasnije.

- Druga sam osoba nakon tog 19. januara. Tuga je putovanje. Shvatam to. Tuga je ljubav koja nema kuda. I svi se nosimo s tim drugačije. Znam da mi je važno da odam počast Ijanu, onom ko on jeste, da govorim o njemu u sadašnjem vremenu jer je uvek uz mene, kao i o radosti i sreći koju nam je svima doneo - rekla je u emisiji "Good Morning America".

Profimedia
Redžina King

Iako joj sin svakog dana sve više nedostaje, Redžina ističe da poštuje njegov izbor i da ne želi da razmišlja o razlozima koji su uticali na ovu odluku.

- Kad je reč o depresiji, ljudi očekuju da izgleda na određeni način - očekuju da izgleda teško. Moram da živim i ne mogu da trošim vreme na razmišljanje o Ijanovom izboru koji poštujem i razumem... On više nije želeo da bude ovde, a to je drugima teško da prihvate jer nisu prošli kroz naše iskustvo, nisu živeli na Ijanov način - rekla je.

Ipak, glumica se povremeno pita da li je mogla da utiče da ne dođe do ovog tragičnog gubitka.

Profimedia
Redžina King

- Kad roditelj izgubi dete, pita se šta sam mogao da učinim da se to ne dogodi. Znam da tu tugu delim s drugima, ali niko drugi nije Ijanova mama, znate? Samo ja. Dakle, to je moje. A tuga nikad neće nestati. Uvek će biti uz mene - kaže Redžina.

Podsetimo, Ijan je sebi oduzeo život neposredno nakon 26. rođendana, a tokom života je bio blizak sa majkom sa kojom je često dolazio na javna dešavanja. 

Inače, Redžina je Ijana dobila u braku sa bivšim suprugom, producentom i DJ-om Ijanom Aleksanderom starijim.

Pomoć

SOS telefon osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam