Romanin izbor! Top 7 pesama koje su joj obeležile bitne životne trenutke: Legendarnu narodnu pesmu "oživela" je u beogradskim klubovima

24.02.2024

08:45

0

Pevačica je za 24sedam odabrala sedam pesama koje voli privatno da sluša, a često ih izvodi na nastupima

Romanin izbor! Top 7 pesama koje su joj obeležile bitne životne trenutke: Legendarnu narodnu pesmu "oživela" je u beogradskim klubovima
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Romana Panić obeležila je pop scenu početka dvehiljaditih hitovima "Samoodbrana", "Venera", "Ti ipak svojoj deci"… Ovom žanru ostala je dosledna i nakon uspona novih trendova, a i privatno voli da sluša ovakvu vrstu muzike.

Za portal 24sedam izdvojila svoju listu TOP 7 pesama koje su joj pri srcu, a neke i sama često izvodi na nastupima.

24sedam/Katarina Mihajlović
Romana Panić

"Malo mi za sriću triba" (Doris Dragović)

Mnogo volim muziku i slušala sam razne žanrove, ali moja uža specijalnost koju i pevam i slušam jesu pesme sa dalmatinskog područja, a ovo je fenomenalna mediteranska pesma u kojoj uvek uživam.

Doris Dragović Printscreen ,,Exkluziv"
Doris Dragović

"Brod u boci" (Oliver Dragojević)

Ta pesma mi je uvek kada sam u kolima na radiju, melanholična je, ali me podseća na moja vremena i na neke trenutke koje sam uz nju doživela i to mi je jedna od njegovih omiljenih pesama.

ATAImages/Z. Milutinović
Oliver Dragojević

"Skitnica" (Jasna Zlokić)

Ona je pevačica koja je bačena u senku, a je mnogo volim i bila mi je uzor. Volim i njenu pesmu "Povedi me", reč je o numerama koje nisu mnogo tražene i popularne kod publike, ali ja obožavam i da ih pevam i da ih slušam.

Printscreen/Youtube/IVAN MILJANOVIC KOTOR
Jasna Zlokić

"Put putujem" (Magazin)

Kako govoriti o Dalmaciji, a ne izdvojiti grupu "Magazin" i Ljiljanu Nikolovsku. Tu ima mnogo pesama, ali sa ovom sam se prvi put takmičila na jednom festivalu pevača amatera sa 12 godina, tačnije 1987. Jajcu.

Printscreen/YouTube
Ljiljana Nikolovska

"Zora je" (Neda Ukraden)

Žena koja i dan-danas pravi haos na estradi i koja je veliki pevač sa ogromnom energijom. Ovu njenu pesmu obožavam, često je pevam pred kraj nastupa jer sa njom mogu da zaokružim sve.

Zorana Mandić/ATA Images
Neda Ukraden

"Ja te pjesmom zovem" (Hanka Paldum)

Ima mnogo tih narodnih pesama, kao i sevdalinki koje volim i koje slušam, ali nekako kada sam došla u Beograd i pevala po ovdašnjim klubovima bukvalno sam osvežila pesmu "Ja te pjesmom zovem". Mada sam je toliko pevala, da mi je sada trenutno draža "Pamtim još".

24sedam/Goran Sivački
Hanka Paldum

"Ja nemam drugi dom" (Lepa Brena)

Lepa Brena je bila moj najveći uzor u tim počecima kada sam shvatila da ću se baviti ovim poslom. Kada je narodna muzika u pitanju, jako mi je teško da se odlučim, mnogo volim i Anu Bekutu i njenu pesmu "Sve sam stekla sama".

ATAImages/Antonio Ahel
Lepa Brena

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike