Evo kome kladionice predviđaju pobedu na PZE'24: Ženski izvođači dominiraju, zauzele prvih šest mesta

20.02.2024

15:09

0

Sledi nam neizvesna borba

Evo kome kladionice predviđaju pobedu na PZE'24: Ženski izvođači dominiraju, zauzele prvih šest mesta
Breskvica, Zejna, Zorja, Konstrakta - Copyright ATAImages/M.M./M.S. 24sedam

Početkom marta saznaćemo ko će biti ovogodišnji predstavnik Srbije na Evrosongu, a kako se o takmičenju "Pesma za Evroviziju" već dugo priča, trka za pobednika biće neizvesna.

Kladionice su već objavile svoje favorite, a zanimljivo je da je prema njihovim prognozama čak prvih šest mesta rezervisano za ženske učesnike.

Na prvom mestu, sa kvotom 1.30, nalazi se Anđela Ignjatović Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo", o čijem tekstu se dugo spekulisalo, a postojala je čak i teorija da je pesma genocidna, što je pevačica demantovala.

Marija Mladjen/ATAImages
Breskvica

Na drugom mestu, sa kvotom 2.50, nalazi se Teya Dora sa pesmom "Ramonda". Reč je o još jednom mladoj umetnici, te nema sumnje da će mnogi novi pevači iskoristiti PZE za promociju svog rada.

ATAImages/ A.A.
Teya Dora

Treće mesto zauzela je Ana Đurić Konstrakta, sa kvotom 3.50. Njena pesma "Novo, bolje", po mnogo čemu podseća na onu kojom je predstavljala Srbiju pre dve godine, ali priznala da ove godine nema visoke ambicije.

ATAImages/ A.A.
Konstrakta

Četvrto mesto zauzela je Zorja Pajić sa pesmom "Lik u ogledalu", a kvota je 4.00. Njena pesma, takođe, se našla u centru skandala i to kada su je optužili da je reč o plagijatu.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Zorja Pajić

Na petom mestu nalazi se Zejna Murkić i pesma "Najbolja", a kvota je oko 5.00. Pevačica je iznenadila tekstom i aranžmanom, a ovo je već drugi put da će okušati sreću na pomenutom takmičenju.

ATA Images/Zorana Mandić
Zejna Murkić

Još jedna žena se nalazi na vrhu liste kada je reč o prognozama kladionica, a reč je o Leni Kovačević, koja će se predstaviti sa numerom "Zovi me Lena", a kvota na nju je oko 6.00.

ATAImages / Milan Maričić
Lena Kovačević

Nakon nje, sledeći favoriti su Džordži i pesma "Luna park", pa Filarri "Ko je ta žena", Nemanja Radošević sa numerom "Jutra bez tebe", dok je na desetom mestu duo Bojana x David "No No No".

Podsetimo, prvo polufinalno veče održaće se 27. februara, a drugo dva dana kasnije. Obe večeri će se sedam najboljih plasirati direktno u finale, a 2. marta sledi trka za ovogodišnjeg predstavnika u Malmeu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike