Kum Šabana Šaulića posle pet godina ispričao detalje udesa: "On je mene pokušao da izvuče i vikao da ga boli"

18.02.2024

10:23

0

Tog dana su se desile neke neuobičajene stvari

Kum Šabana Šaulića posle pet godina ispričao detalje udesa: "On je mene pokušao da izvuče i vikao da ga boli"
Copyright Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel

Juče je navršeno pet godina od smrti Šabana Šaulića koji život tragično izgubio u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Kralj narodne muzike tamo se zaputio poslom, a sa njim je u automobilu bio njegov kum Slobodan Bobi Stojadinović, koji ni danas ne može da prihvati da Šabana više nema.

- Sve mi se vraća, sve slike. Stalno čujem glas pokojnog Mirze kako teško uzdiše. Stalno vidim njega (Šabana), jer je on mene pokušao da izvuče iz auta. Ja sam sedeo iza, on je sedeo ispred mene. Pošto je bio mali auto, on je pomerio sedište skroz napred. Govorio sam mu da to ne mora da čini, ali je bio uporan govorivši da imam dugačke noge. Namestio sam se, a nikada nisam ni u jednom autu nameštao sebi zaštitu za glavu. Ja sam prvi put u životu u tuđem autu namestio to. Milion puta sam se vozio iza i uvek sam morao da budem tu u njegovoj blizini da čujem šta priča – ispričao je Stojadinović.

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

Šabanov kum se prisetio događaja neposredno pre tragedije, te istakao da su se neke stvari odvijale drugačije nego inače.

– Neko kuca na vrata, ja ustajem, otvaram u pidžami. Šaban stoji spreman sa torbom. "Šta je čoveče, vidi koliko je sati, brzo", rekao je. Brzo, kao u vojsci. Za pet minuta smo bili spremni. Silazimo, on stoji ispred hotela i puši cigaretu. Taj trenutak ne mogu da zaboravim. Uvek smo mi njega čekali. On kad dođe imao je svoj ritual, ne ulazi u auto dok ne završi cigaretu. Da li je to plus, minus, toplo, hladno, uvek je bilo tako, on je uvek morao da ispuši cigaretu do kraja. To jutro kad nas je video na vratima, on je bacio cigaretu i rekao "idemo, idemo, idemo". Mi u šoku, kažem dobro, polako, a on će „kako polako, kasnimo“ – priča Bobi. 

Igrom slučaja, Bobi je pre polaska sebi namestio sedište za glavu i tako uspeo da preživi težak udes.

– Auto je bio parkiran malo dalje od ulaza, a on se ljutio što je bio daleko. Pitao me je što nisam stao bliže, ali nisam znao šta da kažem. Nosim sam moj i njegov kofer, došli smo do auta i Mirza je otvorio vrata i stavio svoju tešku klavijaturu, mislim da je bila oko 30 kilograma. Jedva sam je podigao i zaglavio je između sedišta. Merkao je i rekao "Ne daj Bože da me ovo udari, ubiće me". Namestio sam se, namestio sedište za glavu i to mi je život spasilo - ističe Stojadinović.

ATAImages/ Antonio Ahel Privatna arhiva/Slobodan Bobi Stojadinović
Slobodan Bobi Stojadinović i Šaban Šaulić

Kada se Bobi probudio već se nalazio u bolnici, a lekari su mu saopštili šta se dogodilo sa Šaulićem.

- Ponovo me neko budi, udara me. Gledam, otvaram oči. Pitaju me kako se zovem, a ja ništa ne znam. Pričali su mi doktori da je on mene pokušao da izvuče… On je izašao napolje, čekao je doktore. Doktori su došli, on se držao za vrat i samo je rekao "boli, boli". Doktori su ga pregledali, merili mu pritisak i ustanovili da mu pritisak pada. Gledaju da li ima neku povredu, nema ništa. Znali su da je to unutrašnje krvarenje. Odmah su pozvali helikopter. Dali su mu inekciju da ga smire, da mu ne bi srce od straha kucalo brže. Stavili su ga na nosila, ubacili u helikopter i odveli u bolnicu – priča Bobi.

ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

Šabanov kum je tri sata bio u snu, a kada se probudio nisu znali kako da mu saopšte jezive vesti.

- Kada sam se probudio posle neka 3 sata Gordana me je zvala. Nisam zapravo ni znao da ona mene zove nego sam se probudio i pitam gde je Šaban. Kažu tu je. Tražio sam da ga vidim. Ali kako da ga vidim kada sam sav u zavojima i sa aparatima, samo mogu oči da pomeram. Ne mogu da ga vidim. Dajte mi telefon, a suze mi same idu. Tražim, oni ne znaju gde je telefon. Pronašli su moju torbicu, ja otvaram, uzimam telefon i vidim stotinu propuštenih poziva. Otvaram Šabanovo ime, pokušavam da ga dobijem, zvoni telefon, ne javlja se. Pokušavam Mirzin broj, ne javlja se. U tom trenutku meni zvoni telefon, i ja vidim Gordana. Ja ostavim, ne mogu da se javim. Teško mi. Ne znam koliko puta me je zvala, smognem snage na kraju, a ona mi kaže da spavam i pita me gde je Šaban – ispričao je Šabanov kum za Grand.

Podsetimo, juče je na Novom groblju u Beogradu održan pomen kralju narodne muzike, a tom prilikom okupili su se najbliži članovi porodice, prijatelji i kolege.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike