Zorica Brunclik odlikovana za izuzetne zasluge: Zahvalna sam Bogu što sam dobila ovako plodonosan i uzbudljiv život (FOTO)

15.02.2024

22:54

0

Jedna je od retkih folkera kojoj je uručena ova nagrada

Zorica Brunclik odlikovana za izuzetne zasluge: Zahvalna sam Bogu što sam dobila ovako plodonosan i uzbudljiv život (FOTO)
Copyright ATAImages/ A.A.

Nakon pet decenija uspešne karijere, Zorica Brunclik danas je odlikovana zlatnom medaljom za zasluge, a koju joj je lično uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na današnjoj svečanosti povodom Dana državnosti, pevačica je primila nagradu, a onda se obratila pristnima.

- Ponosna sam i zahvalna na ovom priznanju. Zahvalna predsedniku, jer je pokazao da se umetnost ne može i ne treba deliti na visoku i popularnu, zahvalna publici što me je sve ove godine održala, i zahvalna Bogu što sam dobila tako plodonosan, uzbudljiv i srećan život - rekla je po uručenju nagrade regionalna muzička zvezda.

Inače, od njenih kolega folkera, prethodno su ovaj orden dobili Predrag Živković Tozovac, posthumno Šaban Šaulić, a danas i Lepa Lukić, koja nije prisustvovala dodeli.

Takođe, danas je odlikovan i harmonikaš Mirko Kodić, kome je ovo jedno od retkih pojavljivanja u javnosti nakon što je pre nekoliko meseci tragično izgubio sina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike