Budim se plačući! Ešli Džad prohodala pet meseci nakon teške nezgode

04.08.2021

15:02 >> 15:04

0

Autor: Marija Mitić

Glumica je zadobila ozbiljne povrede u saobraćajnoj nezgodi, u kojoj je umalo ostala bez noge, međutim, sada se njeno stanje znatno poboljšalo

Budim se plačući! Ešli Džad prohodala pet meseci nakon teške nezgode
Copyright Ešli Džad, Foto: Profimedia

Američka glumica Ešli Džad prohodala je nakon pet meseci od nezgode u kojoj je zadobila ozbiljne povrede. Glumica je umalo ostala bez noge, međutim, sada se njeno stanje znatno poboljšalo.

Na svom Instagram profilu Ešli sa pratiocima deli proces oporavka, koji nije nimalo lak. Glumica je istakla da više nikada neće biti ista ali i da je prezahvalna, jer je pre samo mesec dana plakala kada bi na bilo koji način pokušala da pomeri “paralizovano” stopalo.

Džadova je podelila nekoiko video snimaka na kojima konačno hoda, uz koje je napisala:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

– Prošlo je pet meseci i tri nedelje od nesreće, a danas ja sam ponovo na nogama! I to kako! Sve funkcioniše kako treba. Hodala sam uzbrdo, preko silnih neravnina pun sat, pa se vratila oprezno i bez poteškoća. Mnogima sam zahvalna što su mi pomogli da se oporavim, brojnim lekarima. Nismo očekivali baš ovako dobre rezultate. Plakala sam, ali sada je sve bolje. Noga mi nikad neće biti kao pre, sada je kao nova. Operacija je trajala osam sati, fizikalna terapija je bila naporna, a svi iz okružena su bili tu za mene. Mnogi od vas su se za mene i molili, hvala vam svima, a posebno mojoj porodici i partneru. Osetila sam sve, svaku dobru reč – napisala je glumica uz videe na kojima se kreće sa evidentnim poteškoćama, a potom se priseća meštana Konga koji su joj usred prašume umnogome pomogli nakon nesreće.

– Bez moje braće i sestara iz Konga unutrašnje krvarenje bi me verovatno ubilo i izgubila bih nogu. Budim se plačući u znak zahvalnosti, duboko dirnuta svakom osobom koja je doprinela nečemu što je dalo život i spasilo duh tokom moje iscrpljujuće 55-satne odiseje – napisala je glumica u objavi u kojoj se zahvalila svim pomagačima i opisala ih kao istinske heroje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

Podršku joj je među prvima uputio Riki Martin, Ris Viderspun i mnoge druge poznate ličnosti.

Podsetimo, glumica je početkom godine doživela nesreću u Kongu gde je bila na konzervatorskim radovima i istraživala bonobo majmune u divljini, što čini sa svojim partnerom dva puta godišnje. Ona se tada saplela o stablo koje nije videla u mraku jer joj je lampa bila pokvarena. Ešli je tada provela 55 sati na putu ka Južnoj Africi, gde joj je ukazana medicinska pomoć, a nešto kasnije otkrila je detalje:

– Slomila sam nogu na četiri mesta i imala sam oštećenje nerva – napisala je između ostalog ona, dodavši da je postojala mogućnost da izgubi nogu ili da umre od posledica unutrašnjeg krvarenja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

Džad je rekla i da je siromaštvo široko rasprostranjeno u Kongu i da tamošnji narod često nema tekuću vodu ili struju, a kamoli “jednostavnu tabletu za ublažavanje bola kada ste na četiri mesta slomili nogu i oštetili nerv”.

– Razlika između Kongoanca i mene je osiguranje od katastrofe, koje mi je omogućilo da 55 sati nakon moje nesreće dođem do operacionog stola u Južnoj Africi – rekla je glumica tada.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike