Ne opraštaju Bubi i Džali nasilje na koncertu: Drastično uvećan broj potpisnika peticije

07.08.2021

17:19 >> 18:06

0

Na nastupu bosanskog dvojca došlo je do incidenta kada je maloletni dečak bačen sa bine u publiku

Ne opraštaju Bubi i Džali nasilje na koncertu: Drastično uvećan broj potpisnika peticije
Džala Brat i Buba Koreli, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Snimak prebijanja maloletnog dečaka na nastupu Džale Brata i Bube Korelija vrtoglavom brzinom se širi na društvenim mrežama, a osude na račun bosanskog dvojca se svakog trenutka uvećavaju.

Iako su se Džala i Buba javno oglasili putem društvene mreže Instagram, istakavši da u trenutku incidenta nisu bili na bini, broj potpisanih peticija koje su pokrenute radi zabrane ulaska popularnih repera u Srbiju je dostigao neverovatan broj.

– Potpisujem ovu peticiju za zabranu ulaska u Srbiju dotičnim “reperima” jer svako ko ne poštuje ovu državu, njenu decu i njen narod, nema tu šta da traži – piše u opisu peticije.

Od trenutka kada je napravljena peticija, 05. avgusta 2021. godine, potpisalo ju je čak više od 50.000 ljudi, a ona obuhvata sve zemlje koje mogu da učestvuju u potpisivanju iste, dok je više od 38.000 ljudi iz Srbije podržalo sve ovo.

Džala Brat i Buba Koreli, Foto: Printscreen/Peticije.online

Inače, Buba i Džala sa reperom Inasom, 31. jula nastupili su u Nišu, a dok je Inas pevao svoj blok, mladića koji se našao na bini dohvatila su dva muškarca i bacila ga sa bine na publiku. Prema informacijama koje smo našli na Instagram stranici pomenutog grada ovo su uradili Džalin menadžer i Bubin rođak.

Buba Koreli i Džala Brat/Foto: M. M./ATAImages

Nastup koji su popularni reperi imali u Banjaluci otkazan je pod konstatacijom da njihove pesme propagiraju nasilje.

Ono što je dodatno izazvalo bes i gnev populacije jeste izjava oca maloletnog dečaka, koji je objasnio da njegov sin ima traume nakon haosa na nastupu.

– Sin kaže da je imao tri podliva i ogrebotine na desnoj ruci i zadnjem desnom putu. Mi nismo išli kod lekara, sada se vrlo malo poznaje. To se sve desilo 31.07.2021. godine. Čuo sam se sa advokatom. On je rekao da treba prvo Javni tužilac da odredi da li je to prekršajni postupak ili krivični. Pa onda da se goni. Oni su spremili sva dokumenta i čekaju samo nas da damo izjavu, a on će razmotriti za dalje – rekao je otac M. S.

Buba Koreli i Džala Brat, ATAImages/M. M.

– Saznali smo da je jedan od te dvojice menadžer, valjda menadžer tog koncerta, a za ovog drugog pojma nemamo ko je. To se tako ne radi. Ne znam šta da kažem. To je strašno. Ja svog sina nisam udario nikada. On sada ima traume, plaši se, ne želi da priča – zaključio je Dejan Simić, otac prebijenog dečaka.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti