U Korči protestvuju zbog nastupa Gorana Bregovića

08.08.2021

10:08 >> 14:51

0

Popularni muzičar ima zakazan koncert povodom Festivala piva”, ali građani Korče su pokrenuli internet peticiju protiv održavanja istog

U Korči protestvuju zbog nastupa Gorana Bregovića
Copyright Goran Bregović; ATAimages/Antonio Ahel

Građani Korče u Albaniji danas će održati protest zbog najavljenog nastupa muzičara Gorana Bregovića na „Festivalu piva” u tom gradu, prenosi „Gazeta ekspres”.

Organizatori protesta dostavili su dokument policijskoj stanici u Korči, u kome se navodi da će protest početi u 11 časova.

Goran Bregović Antonio Ahel/ATAImages

– Sve je veći otpor protiv prisustva srpskohrvatskog muzičara Gorana Bregovića na „Festivalu piva” u Korči. Opština kao organizator odbija da povuče poziv pevaču. Nezadovoljni građani najavili su protest – rekao je jedan od organizatora protesta.

Građani Korče i svi Albanci iz regiona pozvani su da se pridruže protestu, za koji se navodi da će biti održan u miru.

Goran Bregović ATAimages/Antonio Ahel

– Pozivamo sve intelektualce, građane svih etničkih teritorija da dođu i svojim prisustvom zaustave srpskog muzičara Gorana Bregovića. Protest će biti miran i tih kod pravoslavna katedrale u Korči – navodi se u pozivu organizatora.

Iz opštine Korča je saopšteno da neće otkazati poziv srpskom muzičaru, uprkos reakcijama. Podsetimo, Bregović je u kosovskim medijima etiketiran kao „inspiracija i idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji”.

Goran Bregović; ATAImages/ Antonio Ahel

„Gazeta Ekspres” istakla je u svom tekstu da je Bregović priznao da se sastajao sa Radovanom Karadžićem, koji je osuđen za zločine protiv čovečnosti u BiH.

U znak protesta zbog nastupa Gorana Bregovića u Korči, pokrenuta je i internet peticija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike