Prvi intervju Saške i Đorđa Đokovića nakon selidbe u Dubai sa sinom: "Živimo moderan brak, ali roditeljstvo nam otkriva mnoge strahove"

01.01.2024

08:55

1

Par je u novogodišnjem intervjuu za 24sedam otkrio detalje života u Emiratima, kako se snalaze u ulozi roditelja, ali i zašto smatraju da imaju moderan brak

Prvi intervju Saške i Đorđa Đokovića nakon selidbe u Dubai sa sinom: "Živimo moderan brak, ali roditeljstvo nam otkriva mnoge strahove"
Saška Veselinov Đoković i Đorđe Đoković sa sinom Aleksandrom - Copyright Privatna arhiva

Saška i Đorđe Đoković nedavno su otpočeli život daleko od Beograda - u Dubaiju, gde će provesti i praznike.

Upravo odatle su ekskluzivno za 24sedam, u novogodišnjem intervjuu, otkrili kako im se dopada život u ovom luksuznom gradu u Emiratima, kakva im je bila prethodna godina i šta su naučili od svog naslednika.

Novu godinu ćete prvi put dočekati u proširenom izdanju. Da li ste uzbuđeni zbog praznika?

Saška: Mnogo volim kada dođe ovaj period u godini, ali će sada ipak biti najposebnije, jer ćemo proslavljati sa našim sinom. On je i dalje mali, ima samo devet meseci, ali je vrlo svestan i učestvuje svakodnevno u našim slatkim razgovorima. Trudimo se da sa njim pričamo kao da je odrasla osoba, pa nas vrlo često i iznenadi svojim reakcijama na određene stvari. 

Đorđe: Praznici su uvek najlepši deo godine kada se okrenemo porodici i najbližima, i uvek donesu puno radosti i emocija. Praznike planiramo da provedemo sa našim sinom, u toplini našeg doma. 

Privatna arhiva
Saška i Đorđe Đoković sa sinom Aleksandrom

Selidbe generalno znaju da budu stresne, ako ni zbog čega drugog i zbog adaptacije na novi život. Kako ste se odlučili na taj korak i da li planirate da se vratite u Srbiju u nekom trenutku?

Saška: Od početka naše veze pa sve do sad, lokacija na kojoj smo nije određena u potpunosti (smeh). Mi smo stalno u nekakvoj selidbi, sređivanju prostora, ali ono što je bitno to je da idemo u korak jedno sa drugim i da se slažemo u važnim životnim odlukama. Mene očigledno radi taj Strelac u horoskopu pa sam sklona promenama i imam taj avanturistički duh, a Đole je izabrao baš takvu ženu za sebe, jer je i njegova priroda vrlo slična.

Đorđe: Svaka selidba sa sobom nosi veliki izazov i odgovornost, pa tako i ova. Trenutni period života i poslovni zadaci su nas uputili u Dubai, i jako smo uzbuđeni zbog toga. Mogu slobodno da kažem da je to i Saški i meni omiljeni grad. Srbija je naš dom, uvek ćemo se vraćati. 

Kome je najteže pao vaš odlazak u inostranstvo?

Saška: Trudili smo se da osmislimo što lakši način kako nikome ne bi teško palo to što se selimo u Emirate. Ja sam vezana za svoje roditelje i često mi dolaze u goste, dok kada smo razdvojeni, nalazimo se na video pozivu. Znam da mnogo nedostajem mom papagaju Pipiju, kao i on meni. Mnogo bih želela da i njega preselim ovde, ali je to veliki izazov jer on ulazi u 21. godinu života. 

Đorđe: Rekao bih da su se sa moje strane članovi porodice i društva uglavnom navikli na moje odsustvo.

Privatna arhiva
Saška i Đorđe Đoković sa sinom Aleksandrom

Hoćete li za Božić doći u Srbiju? Kako planirate da provedete najveći hrišćanski praznik?

Saška: Nemamo u planu da dođemo u skorije vreme u Srbiju, jedino što u perspektivi imamo je da ćemo proslaviti Aleksandrov 1. rođendan u martu. Božić planiramo da provedemo u sklopu naše porodice.

Đorđe: Zbog poslovnih planova nećemo biti u mogućnosti da se vratimo u Srbiju za Božić, ali planiramo da ga provedemo u našem malom krugu porodice, sa puno ljubavi i smeha.

Ova godina definitivno vam je bila najradosnija zbog dolaska bebe. Koliko vam je Aleksandar promenio tok života?

Saška: Njegov dolazak na ovaj svet i samim tim uloga koja mi je dodeljena, u meni i oko mene je promenila čitavu perspektivu. Uz njega sam naučila mnoge stvari, sazrela sam dodatno, otkrio mi je neke nove vidike. Definitivno mi je mnogo pomogao time što je izabrao da baš ja budem njegova mama i dao mi ozbiljan zadatak da uvek budem dobra prema sebi, jer ću onda biti dobra i za njega, ali i za svoju okolinu. Njegov miris, glas i zagrljaj u meni bude osećanja za koja nisam znala da postoje. 

Đorđe: Definitivno, dolazak Aleksandra nam je uneo potpuno novu dimenziju ljubavi, radosti, ispunjenosti. Adaptacija na novi život nikada nije laka, međutim, sa pravom dozom ljubavi i razumevanja, sve može da se postigne.

Koji porodični momenat biste izdvojili otkako ste postali roditelji?

Saška: Ja bih izdvojila svoj rođendan, koji sam proslavila 27. novembra. Đole je izvadio jednu ružu iz buketa i dao je Aleksandru da me iznenadi, a usput sam dobila i najširi osmeh od njega. Kod kuće smo se igrali među balonima i duvali smo svećice, a onda se rođendan nastavio u pustinji. Imali smo privatan ugođaj u potpunosti. Aleksandar je zaspao na kamili (smeh), i probudio se tek kada je osetio da nam je stigla večera, to je njegov prirodni alarm. Pomno je pratio šou sa pticama, a kada je došlo vreme za trikove sa vatrom, bio je jako uzbuđen. Na nebu je pomoću dronova bilo ispisano moje ime sa raznim čestitkama i animacijama. Đole je pazio na svaki detalj i učinio da sve bude jedinstveno. 

Privatna arhiva
Saška i Đorđe Đoković sa sinom Aleksandrom

Đorđe: Teško mi je da izdvojim jedan od toliko momenata u kojima smo uživali, zaista. Roditeljstvo je jedna prelepa stvar koja nam se dogodila, svakodnevno učimo nove načine kako da se nosimo sa tim, svaki dan je ispunjen nekim novim situacijama i iskustvima sa našim sinom, trudimo se da živimo u momentu i da budemo zahvalni na svakom zajedničkom
trenutku.

Roditeljstvo je veliki izazov, donosi i mnogo strahova i situacija u kojima ne znamo da li smo doneli pravu odluku. Šta je vama zadalo najviše razmišljanja?

Saška: Ja sam u početku razvila strahove, jer sam u potpunosti osetila odgovornost za nečiji život. Bila sam vrlo nerealna po tom pitanju dok sam bila u drugom stanju, jer sam mislila da ću nastaviti svoj život istim onim tempom kakav sam ranije imala. Toliko sam bila nerealna, da sam imala u planu da krevetac stavim u svoj salon venčanica i da nastavim sa poslovnim obavezama. Često kada bih bila van kuće zbog obaveza, pitala bih sebe da li sam dobra majka. A kada bih bila kod kuće neko duže vreme, onda sam sebi postavljala pitanja kakva sam ja to poslovna žena. Dala sam sebi prostora da osvestim situaciju u kojoj se nalazim i da naučim da uživam u svemu što mi život nudi. 

Đorđe: Roditeljstvo nam definitvno otkriva mnoge strahove i traume koje smo mi preživijavali tokom našeg života, izazov koji imamo jeste da naučimo nešto iz svega toga i da na naše dete prenesemo samo ono najbolje, da ga naučimo pravim vrednostima i da mu pružimo sve što možemo za jedan srećan i kvalitetan život. 

Kako sada sve postižete i da li uspevate zbog obaveza dovoljno da provedete vremena sa Aleksandrom?

Saška: Mi ga vodimo skoro svugde sa nama. On je jako dobra beba, vrlo je razuman i zreo. Naša realnost je da često putujemo, menjamo klimu i prostore u kojima spavamo, i on se odlično snalazi u svemu tome. Pošto ga navikavamo od početka na takav način života, verujem da će mu i kasnije to biti skroz normalno, jer je tako naučen. 

Đorđe: Da, mi se trudimo da ga vodimo sa sobom gde god da krenemo. Od malena smo ga navikli na pokret, na promenu grada, države i vremenske zone trenutno podnosi lakše nego mi (smeh).

Privatna arhiva
Saška i Đorđe Đoković sa sinom Aleksandrom

Može li savremena žena sve da postigne, a da ne bude razapeta na sve strane - da bude majka, pažljiva supruga i uspešna poslovna žena? Kakav stav o tome imate kao bračni par?

Saška: Kada tek dođe beba, tad je teško dati pozitivan odgovor na ovo pitanje. Ono što sam naučila u svemu tome, to je da sebi dopustim da budem nesavršena u datom trenutku. Težnja ka idealnoj slici o sebi dovodi do neugodnih osećanja, koja se razvijaju u nama. Iz ove perspektive, moj odgovor je sa pravom pozitivan, uz Aleksandra sam se nekako i ja ponovo rodila i mnogo toga naučila. 

Đorđe: Prvo dete je jedan veliki izazov za svakog novog roditelja. Saška je neko ko ima izuzetne radne navike, upoznao sam je kao devojku koja je vredna i sposobna, ima velike planove u životu i uprkos svim izazovima je uspela da prilagodi posao uz sve porodične obaveze.

Ako pričamo o srećnom braku, koji bi se zasnivao pre svega na tezi da dve duhovno zdrave osobe unapređuju svoju ljubav, da li po vašem mišljenju to podrazumeva i strast?

Saška: Brak je zaista kompleksna veza i uspeh zavisi od mnogo faktora. Za mene je srećan brak odnos u kom je prisutna ljubav kao i razumevanje, to je temelj svega. Poštovanje i iskrenost bih dodala takođe, iako za mene to ima identično značenje u međuljudskim odnosima. Poenta je da imate potpunu slobodu, kako biste imali mogućnost da postanete najbolja verzija sebe. Ko smo mi ako ne osećamo strast prema životu, partneru, svemu onome što radimo i što nas okružuje?

Đorđe: Naravno, smatram da je strast obavezna u bilo kojoj vezi ili braku. Mi smo još uvek jako mladi, suštinski ne znamo ništa o braku jer smo tek u drugoj godini istog, ali uvek ćemo težiti i raditi na tome da ljubav i strast rastu i da ne izgubimo nas. 

Bračni partneri ponekad nemaju istu želju i stav o proširenju porodice. Maštate li oboje o velikoj porodici?

Saška: Pre mesec dana sam napunila 24 godine i vrlo sam mlada, a sa druge strane ispunjena na svakom polju u životu. Sada uživamo sa našim sinom, gradimo porodicu i trudimo se svakog dana da budemo sve bolji roditelji. Ukoliko se dogodi da dobijemo još dece u budućnosti, naravno da ću biti srećna, ali mogu reći da sada imamo neke druge prioritete. 

Đorđe: Pričamo svakodnevno o tome. Isto tako, želimo da nastavimo da gradimo naše karijere i da budemo najveća podrška jedno drugom, pa se dogovaramo o svemu. Uživamo sa Aleksandrom, proširenje nam je u opticaju ali sve u svoje vreme.

Privatna arhiva
Saška i Đorđe Đoković

Šta ste o braku naučili od svojih roditelja? Imate li u odnosu na njih moderan brak po nekim shvatanjima?

Saška: Moji roditelji su razvedeni, nisu se slagali kao emotivni partneri ali iz ljubavi prema meni, ostali su zajedno u istoj kući dok ne odrastem. Od njih sam naučila šta znači bezuslovna ljubav i razumevanje, jer su u svakom trenutku mogli da se razdvoje, ali sam ja bila dete bez baka i deka, nemam rođenih braća ili sestara, pa su s tim u vezi gledali na duže staze kako bi moje detinjstvo izgledalo. Najzahvalnija sam im na tome. 

Đorđe: Svako doba nosi potpuno drugačije odnose, smatram da zaista nije za poređenje. Mi definitivno živimo jedan moderan brak, sa dosta ubrzanim stilom života, sa puno poslovnih poduhvata i jako je bitno da se držimo zajedno i da rastemo kao porodica iz dana u dan.

Đorđe je izjavio da si ti surovo iskrena osoba, a istovremeno jako emotivna. Kada te je "polila hladnim tušem", ali i smirila lepom rečju?

Saška: Ne umem da se pretvaram, taj sam tip osobe kome na licu piše ako nešto nije izgovoreno. Za mene je istina oslobađajuća, bilo da dolazi od mene ili od nekog drugog, kao i znak da postoji želja da se odnos razvija i unapređuje. Za mene je lekovitija najteže izrečena istina, nego najlepša laž. Takođe sam uz to i mnogo umiljata i nežna, mada imam i onu drugu stranu, ukoliko je neko probudi naravno (smeh). Hladnim tušem sam ga polivala svaki put kada je to bilo potrebno, a lepe reči su prisutne u svakodnevici, jer ih i zaslužuje. 

Đorđe: Saška je upravo to, veoma emotivna i surovo iskrena osoba. Mnogo sam naučio od nje i iz našeg odnosa, uz nju sam napredovao kao
čovek i smatram da sam više naučio od nje u ovih par godina nego za ceo svoj život.

I za kraj, koje su vam želje i planovi u 2024. godini osim zdravlja?

Saška: Buduci da mi je 2023. bila veoma izazovna što se zdravstvenog dela tiče, ne mogu a da na prvo mesto ne stavim zdravlje. Naučila sam iz svog primera da je to najvrednije što imamo i da ga često uzimamo zdravo za gotovo, te da je potrebno da vodimo računa kako ga ne bismo izgubili. Uživaću u odrastanju našeg sina, želim nam svima mir i slogu, kao i puno ljubavi i razumevanja. Da moji roditelji i moj papagaj budu živi i zdravi. Da nikoga na ovom svetu ništa ne boli i da ova planeta bude sigurnije mesto za život. Sve što sam u ovoj godini naučila i spoznala, u narednoj ću ubirati plodove te vrste rada na sebi. Imam velike poslovne planove na kojima već uveliko radim i sa uzbuđenjem je čekam i radujem joj se. 

Đorđe: Zdravlje je uvek na prvom mestu, da budemo okruženi ljudima koji nas istinski vole i poštuju, da nam svaki dan bude ispunjen ljubavlju i smehom i da svako od nas ostvari poslovne ciljeve koje smo postavili.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta, bez navođenja i linkovanja izvora i autora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike