Šako je pune tri decenije na sceni, a ovaj podatak mnogima je promakao! Znate li kako glasi pevačevo pravo ime?

09.12.2023

18:25

0

Objavio je više od 10 studijskih albuma, brojne singlove, duete...

Šako je pune tri decenije na sceni, a ovaj podatak mnogima je promakao! Znate li kako glasi pevačevo pravo ime?
Šako Polumenta - Copyright ATAImages/Amir Hamzagić

Šako Polumenta na sceni je aktivan još od 1993. godine. Do sada, objavio je brojne singlove, duete i za sobom ima i 11 studijskih albuma. 

Ono što je manje poznato je - da je na listi pevača koji su iz ovog ili onog razloga, stupivši na estradu, promenili svoje ime. Umesto Šako, naime, pevačevo pravo ime glasi Sakib Polumenta

Rođen je krajem marta 1968. godine, u Bijelom Polju. 

Prema njegovim biografskim podacima, takođe, koji su dostupni onlajn, imao je brata Sabahudina bez kog je ostao pre oko dve decenije. Porodica se još nije pomirila s ovim gubitkom.

Šako Polumenta, ATAImages/G. G.
 

- Taj dan mi je rekao da će se nešto desiti. Govorio mi je da se vratim iz Austrije i vratio sam se. Dogovorili smo da se nađemo, ja sam otišao za Podgoricu po sina i suprugu. U tom trenutku kad sam krenuo za Bjelo Polje krenuo grad, sneg i vetar... Kao nikad u životu. Kroz kanjon Morače vidiš tri, četiri automobila na koje se srušilo brdo i izginulo je dosta ljudi. Nije mi se dalo da prođem. Ja se vratim i celu noć smo pričali preko telefona. Posle sam isključio telefon i ceo svet je znao da je moj brat otišao, a ja nisam znao. To je nešto najgore u životu - pričao je svojevremeno Šako u jednoj emisiji.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike