Supruga Tome Zdravkovića srušila Jutjub kanal najveće izdavačke kuće: Evo šta kažu iz Croatia Recordsa

02.11.2023

16:30

0

Navodno su izdali više albuma bez autorskih prava

Supruga Tome Zdravkovića srušila Jutjub kanal najveće izdavačke kuće: Evo šta kažu iz Croatia Recordsa
Copyright ATAImages/ A.A.

Supruga pokojnog Tome Zdravkovića prijavila je Jutjub kanal najpoznatije hrvatske izdavačke kuće Croatia Records, koja je svojevremeno bila jedna od vodećih u Jugoslaviji, prenosi 24sata.hr. 

Ova izdavačka kuća prvo je pomislila da im je kanal hakovan, ali drugi izvori su potvrdili da je problem nastao zbog izdavanja neodobrenih albuma sa kompozicijama pokojnog Zdravkovića. 

- Problemi sa Croatia Recordsom su krenuli prošle godine, kad je u naš tim došla porodica pokojnog Tomislava Zdravkovića. Istog dana smo tražili od gospođe Gordane Zdravković sve ugovore koje poseduje s izdavačima i naišli na velike probleme. Croatia Records je izdao više albuma bez autorskih dozvola, što je krivično delo. Pa smo tako naišli na album (vinil, CD) gospođe Amire Medunjanin s 12 sinhronizovanih kompozicija Tome Zdravkovića (album „Za nju i njega“) bez ijedne jedine autorske dozvole, što se po zakonu o autorskim pravima vodi kao krivično delo - ispričao je za portal "Ravno do dna" Mirko Ćajić, u ime firme Connect Network, koja se bavi zaštitom vlasnika autorskih prava, među kojima je i porodica Tome Zdravkovića. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Iz Croatia Recordsa objasnili su da pored tog kanala, imaju još mnoge, kao i da njihovi pravni timovi već uveliko rade na rešavanju ovog slučaja. 

- Mi kao firma imamo 50 YouTube kanala te je jedan od njih napadnut zbog tri pesme. Pokazali smo ugovore u Londonu i to je trebalo biti rešeno, ali onda je kanal pao. Naši ljudi u Londonu čine čuda da se kanal vrati, ali je jako komplikovano. Verujem da će šteta biti minimalna - govori Želimir Babogredac, vlasnik diskografske kuće Croatia Records i dodaje da mu se ne dopada što je Ćajić istupio kao zaštitnik porodice Zdravković.

Printscreen Youtube/Toma Zdravković Official
 

- Radi se o čoveku koji se predstavlja kao zastupnik a to nije. Mi smo ga uvek ignorisali jer on nije legitimni zastupnik porodice. Jednostavno, on nije naš nivo - zaključuje Babogredac.

Inače, Croatia Records, nekada Jugoton, jedna je od vodećih izdavačkih kuća u regionu, a na njihovim Jutjub kanalima nalaze se spotovi i pesme brojnih pevača poput Miše Kovača, Josipe Lisac, Crvene jabuke, Magazina i mnogih drugih. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike