Podignuta optužnica protiv Boba Dilana: Pevača terete za silovanje maloletnice

17.08.2021

07:59 >> 07:48

0

Autor: Marija Mitić

Kako se navodi pevač je davne 1965. godine davao alkohol i drogu tada 12-godišnjoj devojčici pa je potom seksualno zlostavljao

Podignuta optužnica protiv Boba Dilana: Pevača terete za silovanje maloletnice
Copyright Bob Dilan, Foto: Profimedia

Protiv slavnog pevača Boba Dilana podignuta je optužnica zbog navodnog seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice.

Kako se navodi u optužnici, osamdesetjednogodišnji pevač je davne 1965. godine davao alkohol i drogu tada 12-godišnjoj devojčici, identifikovanoj kao J.C. pa je potom seksualno zlostavljao u hotelskoj sobi.

Profimedia

J.C. ga je sada tužila i pri tome navela da je pevač te godine iskoristio svoju slavu kako bi se najpre sprijateljio sa njom, a potom je zlostavljao, što je “bilo popraćeno s alkoholom, drogom i pretnjama da će je fizički zlostavljati”.

U optužnici takođe stoji da je to iskustvo na devojčicu ostavilo “emocionalno povređenom i psihološki oštećenom sve do danas”, piše Page Six.

Zbog posledica koje su, kako se navodi, “neprolazne i dugotrajne te su joj onemogućile prisustvovanje u njenim uobičajenim aktivnostima”, devojčica je tada morala da potraži stručnu pomoć, a između između ostalog je navedeno da se ona morala nositi s depresijom, sramom i anksioznošću.

Bob Dilan, Foto: Profimedia

Optužnica, koja je podignuta na vrhovnom sudu Menhetn, navodi i da ju je Dilan tada držao protiv njene volje i za sada nije poznato koliku odštetu će tražiti.

Dilanov tim se još uvek nije oglašavao o ovom pitanju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike