"Nudili su mi trosoban stan na Slaviji, a ja sam ostao u Šapcu": Ljuba Aličić se prisetio teškog detinjstva, početaka i pokojnih kolega

15.10.2023

19:05

0

Pevač priželjkuje i nastup na Evroviziji

"Nudili su mi trosoban stan na Slaviji, a ja sam ostao u Šapcu": Ljuba Aličić se prisetio teškog detinjstva, početaka i pokojnih kolega
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Ljuba Aličić iz prvog braka ima sina Dejana koji se, takođe, bavi muzikom, ali nije stekao popularnost svog oca. Naime, govorilo se da Ljuba nije želeo da pomogne sinu, kao i da nisu u dobrim odnosima, što su sada opovrgnuli.

- Ljuba kao tata je malo strog, ali je u pravu. Što se tiče i posla i života i svega. Ne bih baš o novcu - rekao je Aličićev sin u emisiji "Premijera - vikend specijal". 

Youtube screenshot/Gold Music TV
 

Tokom gostovanja, Ljuba je dodao i da je dobijao ponude da se preseli u Beogradu, ali je stan u centru prestonice odbio i ostao da živi u rodnom Šapcu. 

- Ja volim Šabac, a Šabac isto mene voli. Meni je nuđen trosoban stan na Slaviji, ja nisam prihvatio, uzeo sam novac, pa sam uložio u neke druge stvari, nekretnine... Nikad nisam razmišljao da se odselim iz Šapca. Ovde se dosta sve promenilo. Sve je više i više velegrad. Meni je vojska bila jedna uspomena. Svaki čovek mora da odsluži vojsku. Težak je bio život, sami počeci, nas je bilo osmoro dece i trebalo je to nahraniti, napojiti, oblačiti, teško je mnogo bilo - rekao je pevač. 

ATA Images
 

Ljuba često nastupa na svadbama, a pevao je i na venčanju svog mlađeg kolege, Darka Lazića.

- Ja Darka Lazića obožavam, to je jedan veliki pevač kog ja stvarno volim kao pevača i čoveka. To je jedini pevač koji je mene oduševio od mlađih Zvezda Granda. Bio sam i na slavi kod njega i ovom prilikom ga pozdravljam - poručio je Ljuba. 

Osvrnuo se i na medijske natpise o njemu, a često je tema njegovo zdravstveno stanje. 

- Mene uvek sahranjuju, ja sam po njima stalno po bolnicama, ja ne mogu da zaklopim usta ljudima, ali Bože moj, ja kažem da sam živ i zdrav i dišem punim plućima, tako da sam to ja. Pisalo se da sam imao koronu i jesam imao, ali to je samo tada bilo. Posle toga je sve bilo u redu, sve je vitalno kod mene, radim kao i drugi pevači - rekao je pevač. 

Antonio Ahel/ATAImages
 

Ljuba se sa kolegama ne svađa, a nada se i saradnji sa Goranom Bregovićem.

- Ja se ni sa kim ne svađam, s kolegama sam dobar, nekad kažem da neko ne zna da peva, ali to ne može da se nauči, mora čovek da se rodi... Ja mogu sve da pevam, mogao bi da mi ponudi pesmu za predstavnika na Evrosongu recimo Bregović, ja bih to prihvatio - rekao je Ljuba.

Mnoge njegove kolege su nas napustile, a za nekima posebno pati. 

- Svakog kolege mi je žao, posebno Šabana Šaulića koji je moj sugrađanin. Sinan Sakić, Toma, Marinko, Luis, ima tu još pevača... Mnogo sam putovao sa Stevom Anđelkovićem, Banetom Mojićevićem, Snežom Đurišić... Mnogo sam bakšiša dao na kvalitetnu muziku, najviše sam dao 10.000 maraka. Ako hoćeš da zaradiš moraš malo da baciš đavolima. To je obična muzika, ja volim tamburaše, volim nepoznate pevače koji znaju dobro da pevaju - poručuje Aličić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike