Ove velike ljubavi završile su se tragično: Našim poznatim damama preminuli su prvi momci (FOTO)

20.08.2021

18:58 >> 19:04

0

Autor: Marija Mitić

Prvi partneri Jelene Karleuše, Nataše Bekvalac, Jelene Bačić Alimpić i Anabele Atijas prerano su izgubili život...

Ove velike ljubavi završile su se tragično: Našim poznatim damama preminuli su prvi momci (FOTO)
Copyright Jelena Karleuša, Nataša Bekvalac, Anabela Atijas, Jelena B. Alimpić, Foto: ATAImages

Pojedine poznate dame sa naših prostora doživele su, kao vrlo mlade, veliku traumu, tugu i bol kada su se njihove prve ljubavi završile tragično.

Prvi momci Jelene Karleuše, Nataše Bekvalac, Jelene Bačić Alimpić i Anabele Atijas prerano su izgubili život i tragično nastradali…

Pročitajte još:

JELENA KARLEUŠA

Poznato je da je pevačica Jelena Karleuša u svojoj mladosti jako volela jednog Zorana, kome je posvetila i pesmu. Naime radi se o “opasnom momku” sa beogradskog asfalta, Zoranu Davidoviću Ćandi, koji je ubijen je u sačekuši 23. marta 2000. godine u 15:15 h na autoputu Novi Sad – Beograd. Ćanda je bio velika ljubav poznate pevačice, a njegovo ubistvo nikada nije u potpunosti razjašnjeno.

Mesec dana pre ubistva, pojavila se lažna vest da je Ćanda ubijen. Tada je Jelena Karleuša rekla za medije:

– Bog čuva dobre, poštene i pametne ljude, a kažnjava one koji nisu takvi. Ko kako živi tako i prolazi. Znajući to, Zoran i ja smo spokojni i sigurni da ćemo dočekati duboku starost.

Nije poznato koliko dugo su Zoran i Jelena bili u vezi koju su kasnije i krunisali veridbom, a kada su se zajubili Ćanda je rekao:

– Kad se pogledam u ogledalo, kažem: “Kakav šmeker!” Kad je pošla sa mnom, Jelena je dobila “bingo” – govorio je Davidović kome je imponovalo što je sa jednom od najpopularnijih i najatraktivnijih pevačica.

JK je krajem 1999. snimila je album “Gili, gili”, na kojem se našla balada “Bila bih ti lepa mlada”, posvećena upravo Zoranu. No, tragična vest o pogibii njenog tadašnjeg verenika Zorana Davidovića Ćande, povezivanim sa beogradskim podzemljem, prekinula je promociju albuma, a Jelena tu pesmu nikada više nije otpevala jer je ona “naslutila” tragični događaj.

O tome kako je podnela verenikovu smrt, Jelena je kratko svojevremeno za medije rekla:

– Iz poštovanja prema Zoranovoj porodici ne želim mnogo da govorim o tragediji. On je bio divan čovek, veliki prijatelj i pažljiv kao dečko. Svako ko ga je upoznao divio mu se. Policija neka radi svoj deo posla, ja sam teško podnela njegovu smrt – rekla je Jelena.

Nakon njegove smrti Jelena se 2001. godine vratila na scenu albumom “Za svoje godine”, na kojem je i pesma posvećena Ćandi – “Balada za Zorana”.

Nakon ubistva, Jelena je u mnogobrojnim čituljama napisala “Jedina ljubavi moja, čekaj me”. To su poslednje reči koje je uputila Ćandi. Ipak, na njegovoj sahrani se nije pojavila.

NATAŠA BEKVALAC

Prva ljubav Nataše Bekvalac ostavila je velikog traga i duboku ranu na njenoj duši… Naime, prvi dečko popularne pevačice, iz tinejdžerskih dana, bio je zaljubljenik u motore, a strast prema brzoj vožnji koštala ga je života.

Ovaj mladić izgubio je život u vreme kada je Nataša snimala svoj prvi album, poginuvši u vožnji motora samo nekoliko desetina metara od mesta gde se danas nalazi kafana Danila Ikodinovića, kasnije njenog supruga, “Tako je suđeno“.

Pevačica je preminulom dečku kasnije posvetila pesmu “Miris”, koja se našla na njenom prvom albumu, od čijih stihova bi se svako naježio.

Nataša Bekvalac iz tinejdžerskih dana, Printscreen Instagram/ Bekvalceva

“Poljupci od svile, ukus tvojih usana,
igraju se senke, senke prošlog vremena,
dugo me nisi
u naručju držao ti…”

O ovom pasioniranom ljubitelju motora malo se zna, osim da je uspešno studirao arhitekturu i često se sa Natašom vozio Novim Sadom.

– On je bio fin mladić, studirao je arhitekturu i Nata je bila baš zaljubljena u njega. Često su se vozili na motoru i ceo Novi Sad ih je znao. P. A. je obožavao brzu vožnju i to mu se, nažalost, obilo o glavu. Nesreća koju je doživeo bila je kobna po njega. Nataša od tada nosi traume od motora i brze vožnje – ispričao je ranije neimenovani izvor za medije.

Nataša Bekvalac iz tinejdžerskih dana, Printscreen Instagram/ Bekvalceva

ANABELA ATIJAS

Pevačica Anabela Atijas više puta je u javnosti govorila o svojoj prvoj ljubavi koja se tragično završila. Velika trauma i težak udarac za pevačicu dogodio se kada je u Bosni i Hercegovini buknuo rat, a njen momak u istom nastradao.

Naime, Anabela je imala samo 14 godina kada je upoznala dečka po imenu Nikola koji je trenirao rukomet i dogodila joj se prva velika ljubav. On je karijeru nastavio u Švajcarskoj pa je Anabela otišla sa njim i tamo su otpočeli zajednički život.

Anabela Atijas ATAImages/Antonio Ahel

Nedugo zatim, Nikola je otišao u posetu roditeljima, u Bosnu, gde je ubrzo pronađen mrtav. Ovo je za Anabelu bio veliki šok i bile su joj potrebne godine da se oporavi.

– On je želeo da završi neke administrativne poslove pred povratak u Švajcarsku. Otišao je u Goražde i pronađen je mrtav. Poginuo je. Od tog trenutka moj život se okrenuo. Sva lepota i bezbrižnost su nestali, a došli su teški dani – rekla je Anabela jednom prilikom.

JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ

Jelena Bačić Alimpić, Stefan Tomašević/ATAImages

Spisateljica i voditeljka Jelena Bačić Alimpić u mladosti je doživela veliku tugu, kada je njen prvi momak preminuo jer mu je srce iznenada stalo.

O preranom odlasku muškarca koga je prvo volela pisala je u knjizi „Ringišpil“, kao i u romanu, „Nigde nema te“, gde je živopisno dočarala osećanja u tim teškim trenucima.

– Iskusila sam patnju, kako bih drugačije mogla da pišem. Zbog gubitka vrlo bliske i drage osobe, a to je moj otac, ali i u ranoj mladosti izgubljene prve ljubavi, na najtragičniji način naučila sam šta su bol i patnja – rekla je jednom prilikom Jelena, koja je imala samo 21 godinu kada se oprostila od dečka, koga je iznenada izdalo srce.

Jelena Bačić Alimpić, Foto. 24sedam/N. M.

– Umrla mi je prva ljubav. Puklo mu je srce. Bio je jako mlad, imao je tek 30 godina. U knjizi „Ringišpil“ postoji scena koja opisuje taj trenutak u mom životu. To delo je moj prvenac, pa su se otvarali svi lagumi mog sećanja dok sam ga pisala, između ostalog i sećanje na njega – pričala je Jelena, koja nije želela da otkrije ime rano preminulog dečka kako članovima njegove porodice ne bi ponovo probudila bolna sećanja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike