Riči Hotin, Marsel Detman, Sama’ Abdulhadi, „Curses" i drugi ovog vikenda na „Apgrade" festivalu!

14.09.2023

18:35

0

Program počinje u 22 sata i trajaće sve do šest ujutru

Riči Hotin, Marsel Detman, Sama’ Abdulhadi, „Curses" i drugi ovog vikenda na „Apgrade" festivalu!
Apgrade festival - Copyright Promo / Apgrade

Novo izdanje „Apgrade" festivala biće održano ovog vikenda u Luci Beograd i ugostiće esencijalan „lajnap" koji predstavlja diverzitet globalnog tehna, birajući izvođače koji posmatraju inovaciju kao imperativ.

Riči Hotin, Marsel Detman, Sama’ Abdulhadi i Dr. Rubinstein u ekskluzivnom b2b setu sa Tijanom T provešće nas kroz najrazličitije slojeve i ere žanra, a program će otići i korak dalje ostavljajući prostora za eminentne selektore kao što su „Curses", Interstelar Fank, Sacha Mambo i MSJY.

Zbog najavljenih padavina i nižih noćnih temperatura tokom vikenda, umesto otvorenog prostora, glavni program festivala će biti održan u Hangaru Luke Beograd koji je ugostio nebrojeno mnogo legendarnih dešavanja, ovaj put uz dodatnu klimatizaciju i organizovan outdoor bar i chill zonu, idealnu za predah u toku programa koji počinje u 22 sata i trajaće sve do 6 ujutru. Već od 20 sati, u okviru festivalskog warm up-a „Prepare to Apgrade", u novootvorenom baru „Ruke" u Gastrošoru na ulazu u Luku Beograd, posetioci će imati prilike da uživaju u dodatnom muzičkom sadržaju.

Sve kategorije ulaznica za obe večeri su dostupne putem onlajn servisa Cooltix, Gigs Tix i Tickets, kao i na njihovim blagajnama širom Srbije do petka, 15. septembra u 20 sati. Zamena dvodnevnih i VIP ulaznica počinje u petak u 22 sata, na obeleženim mestima na ulazu u Hangar.

Glavni program prve večeri „Apgrade" festivala, u petak 15. septembra u 22 sata otvara predstavnik lokalne scene, talentovani Matej Rusmir prepoznatljiv po eksperimentalnom zvuku i hipnotišućem tehno vajbu. Nakon njega, di-džej pult preuzima vodeća palestinska tehno umetnica Sama’ Abdulhadi koja u Beograd donosi svoj prepoznatljivi stil – intenzivni tehno punog tela s karakterističnom krivom i specifičnim emotivnim spektrom, definisan hibridni oblik berlinskog techna sa libanskim šarmom.

Sama’ Abdulhadi. Promo, Apgrade / Derrick Santini
 

Vrhunac večeri pripada jedinstvenoj figuri detroitskog i globalnog tehna Ričiju Hotinu, koji konstantno pomera granice elektronske muzike, dok u svojim nastupima uspeva da predstavi trajektoriju žanra kao koherentnu celinu kojoj je nemoguće pronaći alternativu. Ekskluzivnim b2b setom i besprekornim odabirom muzike, berlinsko-beogradski duo Dr. Rubinstein i Tijana T zatvara prvo veče festivala.

Za uvodni set glavnog programa druge festivalske večeri, u subotu 16. septembra, od 22 sata zadužena je naša umetnica nastanjena u Londonu – Johana, a nakon nje jedinstven spoj new wave-a i post-punka, sa mračnim vokalima, gitarama i EBM estetikom donosi „Curses" – enigmatična figura na elektronskoj muzičkoj sceni koja briše granice između žanrova i era. Sledi nastup jednog od najuticajnijih predstavnika savremenog tehna – Marsela Detmana, simbola berlinskog kluba „Berghain" i izdavačke kuće „Ostgut Ton".

Marsel Detman, Promo, Apgrade / Sven Marquardt
 

Zatvaranje ovogodišnjeg „Apgrade" festivala pripada jednom od najuglednijih selektora na globalnom nivou – Interstelar Fanku, di-džeju i producentu iz Amsterdama koji neumorno istražuje granice klupske muzike.

U okviru programa „Prepare to Apgrade", za muzičku selekciju u petak 15. septembra zaduženi su leftfield maestro Sacha Mambo uz podršku naše „Stellarcompanion", a u subotu 16. septembra mlada zvezda berlinske andergraund scene MSJY i kao njen domaći host Feloneezy.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike