Sin Svetislava Pešića je opasno dobar frajer, a sport mu je u krvi: Na visokoj je poziciji, a tek da mu vidite suprugu

10.09.2023

16:21

0

Marko nije mogao da ne bude poput svog slavnog oca

Sin Svetislava Pešića je opasno dobar frajer, a sport mu je u krvi: Na visokoj je poziciji, a tek da mu vidite suprugu
Selektor Srbije Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Svetislav Pešić je legenda srpske košarke, a njegovu ljubav prema sportu nasledila su i njegova deca. Pored ćerke Ivane, koja radi kao trener, selektor naše reprezentacije ima i sina Marka Pešića.

Marko Pešić je nastupao u dresu nemačke reprezentacije, s kojom je u Srbiji 2005. osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Od malih nogu Marko je bio okružen košarkom, pa je rano počeo da je trenira, a veći deo karijere proveo je u Albi iz Berlina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

Zanimljivo je da je 2002. godine u Indijanapolisu, dok je Svetislav Pešić vodio Jugoslaviju do zlata, njegov sin igrao za Nemačku i s ovim timom osvojio treće mesto na SP.

Marko Pešić uvek je bio najveći fan svog oca, a mnogi ne znaju da je on imao presudnu ulogu u Karijevom povratku na klupu nacionalne selekcije. Baš kad je Svetislav planirao da ostane u košarci u nekoj manjoj ulozi i odmori od naporne karijere, stigao je poziv Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

– Sin Marko mi je rekao: "Hajde tata, kad te ljudi zovu". I ja sam imao potrebu da se uključim, da pomognem iskustvom i vidim da li možemo još bolje da razvijemo košarku u našoj zemlji – otkrio je u jednom intervjuu.

Danas je Marko Pešić generalni direktor KK Bajern Minhen, a od 1997. godine je u braku s lepom Lulom. On je otac dečaka Luke, koji trenutno nastupa za Bajern, a Marko je uveren da će on talentom nadmašiti i dedu i oca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Pesic (@pesic7)

- Mislim da će Luka biti najbolji košarkaš u našoj familiji, bolji i od dede i od mene. Razlog za to je što dobro sluša i prihvata sve savete dede Svetislava. Ja, moram da budem iskren, to nisam radio, nisam ga slušao, a da jesam mislim da bi i ja bio bolji igrač – istakao je Marko jednom prilikom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike