Skandal! Traži se hitna zabrana nastupa Bore Čorbe u Prijepolju!

25.08.2023

14:21

1

Sramotni zahtev uputio je SDA Sandžaka

Skandal! Traži se hitna zabrana nastupa Bore Čorbe u Prijepolju!
Bora Đorđević - Copyright Bora Đorđević,ATAImages/Antonio Ahel

Bora Đorđević trebalo bi uskoro da nastupi u Prijepolju, ali su sramotni zahtevi stigli iz SDA Sandžaka koji zahetva da se njegov koncert zabrani.

Pevač se o ovom saopštenju, koje prenosimo u celosti, još nije oglasio.

- SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju smatra da je nedopustivo da se prijepoljska biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u Prijepolju koristi za promociju kvazi umetnika Bore Đordevića, frontmena grupe Riblja Čorba" - piše SDA Sandžaka i dalje sramotno muzičara sa brojnim hitovima nazivaju nastavljaju da prozivaju:

- Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je članove svog benda predstavio kao Veselina Slivančanina, Bilanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka -  navode oni u saopštenju, pa zaključili:

ATAImages/Bus Plus Production
Bora Đorđević

- Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu podrška i više nego potrebna.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike