Nadi u Tarevcima kod rodne Modriče zameraju jedno: Otišla je trbuhom za kruhom, a obećanje nije ispunila!

24.08.2021

10:56 >> 10:58

0

Topčagićeva je s porodicom tamo provela mladost, što je često i spominjala prisećajući se javno svog detinjstva

Nadi u Tarevcima kod rodne Modriče zameraju jedno: Otišla je trbuhom za kruhom, a obećanje nije ispunila!
Copyright Nada Topčagić ATAImages/Antonio Ahel

Kuća u kojoj je odrasla Nada Topčagić je srušena i, sada na tom imanju postoji samo ona koju je pevačicina sestra Almasa počela da gradi još pre rata, ali nije završena. U njoj danas žive pevačicini dalji rođaci, koji nisu bili raspoloženi za razgovor sa medijima. Svakako, prema rečima Nahdet Sulejmana Salka, meštanina Tarevca, gde je u poseti bio „Kurir”, oni su i te kako ponosni na svoju poznatu sugrađanku, a zameraju joj samo – što ih ne posećuje odavno.

Pročitajte još:

– Upoznao sam Nadu 2008. godine, kada joj je majka bila u bolnici. Imao sam radnju u centru, u koju je ona redovno dolazila kako bi kupovala potrebne namirnice. Moram joj zameriti što majci nije posvetila više vremena i nege, a toliko je opevavala. Ona je mlada otišla iz ovog mesta, trbuhom za kruhom je otišla za Srbiju. Poznavao sam i njenog oca Redžu, on je bio fin i tih čovek. Talenat za pevanje pokazala je još u srednjoj školi, a nasledila ga je od porodice sa očeve strane. Nada je ovde imala jednu veliku ljubav, njena prva ljubav bila je odavde, moj rođak. Kada je odlučila da ode u estradne vode, on to nije podržao, pa su se rastali. Ona kada je čula da se on ženi, dolazila je u Modriču, bila je ovde pijana i razočarana – rekao je Salko.

Potom, ispričao da je Nadina majka Hamida do smrti živela u kamp-prikolici.

Pročitajte još:

– Naravno da samački život nikako nije dobar, sigurno da ni njihovoj majci nije prijao. Almasa, Nadina sestra, počela je da gradi kuću još pre rata, koja i dalje nije završena. Ona živi u Nemačkoj, dolazila je ovde na nekoliko dana sa kamp-kućicom, u Zenici ima još dve kuće. Njihova majka Hamida poslednje dane provela je ovde na placu u kamp-kućici, tu je živela godinama pred smrt. Moram da zamerim mojoj prijateljici i sugrađanki Nadi što ocu Redži nije podigla grob. Mislim da je njen otac bio jako fin čovek i da je to zaslužio i da se Nada neće ljutiti kada bude gledala ovaj video – iskren je bio Sulejman, ali nije su tu zaustavljao.

Nada Topčagić ATAImages/Antonio Ahel

– Nadina majka Hamida je volela je da ima mačke. Bila je okružena životinjama, uvek ih je hranila. Slabo je Nada obilazila ovaj kraj, sem tih deset dana pred njenu smrt. Ima tu pesmu i spot o majci, a mi koji smo ovde znamo da joj se malo posvetila, mislim da je trebalo više pažnje da joj posveti. Iskoristio sam priliku kada je bila ovde da je pitam da zapeva Tarevcima, ona je tada rekla hoću, dogovorićemo se, ali na tome je ostalo – zaključio je on.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike