Dino Merlin se hvalio autogramom zločinca koji je ubio 300 Srba: Isplivao skandalozan snimak!

11.08.2023

11:13

0

Pevač ne odustaje od izjava da nikada loše nije govorio ni mislio o Srbima, a mnogo toga govori suprotno

Dino Merlin se hvalio autogramom zločinca koji je ubio 300 Srba: Isplivao skandalozan snimak!
Dino Merlin - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Dino Merlin, koji je na pragu da rasproda i četvrti koncert u beogradskoj "Areni", neretko je na račun Srbije davao negativne izjave, iako tvrdi da to nije slučaj. Međutim, sada je isplivao snimak sa jednog njegovog koncerta, koji pokazuje čime se pevač ponosi.

On se, naime, na koncertu koji je održao u Bihaću 1995. godine, hvalio da je dobio autogram Atifa Dudakovića, koji je inače optužen za svirepo ubistvo 300 staraca srpske nacionalnosti za vreme rata u BiH.

- Podelio sam na hiljade autograma, ali sam danas žarko u životu želeo da i ja dobijem jedan autogram i dobio sam! Dobio sam autogram od generala Dudakovića (Atif Dudaković), od svoje Krajine i nosiću ga dok sam živ sa sobom - izjavio je Dino Merlin tada.

Bivši general armije BiH Atif Dudaković bio je optužen sa još 16 pripadnika Petog korpusa za zločine protiv čovečnosti počinjene na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most i ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opština Bihać i Cazin.

Optuženi su i terete se za ubistva više od 300 lica srpske nacionalnosti, među kojima najviše civila, uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni i na taj način onesposobljeni za borbu.

Promo
Dino Merlin

Merlinove izjave

- Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, rekao sam da ću doći tamo kad budu padale granate - izjavio je Merlin jednom prilikom.

Najupečatljivija izjava pevača je data zagrebačkom "Slobodnom tjedniku" gde je Beograd nazvao "leglom fašizma", a 1994. na pitanje novinarke "Globusa" da li je moguć zajednički život sa Srbima, oštro je odgovorio:

- Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka.

Promo
Dino Merlin

U sarajevskim "Danima" 2001. izjavio je sledeće:

- Srbi bi trebalo da uzmu lekove za svoje bolesti, jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd, jer bolesnici se obilaze.

- Moje su omiljene pesme „Bojna Čavoglave“, „Kad jurišnik bije“ i druge slične njima (poznati ustaški hitovi iz devedesetih).

- Mi bismo sad malo Bajage i tonove s istoka... E, pa ne može! Ja sam izgubio iluzije i zaboravio neke pesme.

Osim izjava kojima je huškao na rat i mržnju prema našem narodu, Dino je bosanskohercegovačkim ratnim zločinicma podizao moral pesmom "Da te nije Alija", a dokaz za ovo je čak i video materijal.

Dino Merlin je juče dao i intervju beogradskim medijima u kojima je tvrdio da nije govorio loše o Srbima, dok je 2011. gopdina javno priznao da je govorio možda i gore stvari o našem narodu, piše Informer.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike