Glumica koja je bila u kultu sa unukom princeze Jelisavete puštena iz zatvora: Nije bila ni tri godine iza rešetaka za podvođenje žena

05.07.2023

23:20

1

Alison Mek je u samom startu dobila mnogo manju kaznu nego što je zaslužila

Glumica koja je bila u kultu sa unukom princeze Jelisavete puštena iz zatvora: Nije bila ni tri godine iza rešetaka za podvođenje žena
Indija Oksenberg, Alison Mek - Copyright Profimedia

Glumica Alison Mek, zvezda serije "Smolvil", puštena je ranije iz zatvora, gde je bila nakon što je priznala krivicu za zločine koje je izvršila kao jedna od vodećih ličnosti u kultu "Nxivm".

Ona je puštena u ponedeljak, a kaznu je služila u zatvoru u Kaliforniji, gde su svoje kazne služile i Felisiti Hofman i Lori Loflin, nakon što su bile umešane u skandal sa davanjem mita da bi njihova deca upisala fakultet.

Profimedia
Alison Mek

Alison je, inače, bila osuđena na tri godine zatvora, a između ostalog je bila osuđena za reketiranje i zavere kao jedna od najbližih saradnica Kita Renijera, vođe kulta.

Ona se, inače, suočavala sa kaznom od 40 godina, ali je bilo u startu predloženo da bude kažnjena vremenom u zatvoru koje bi trajalo između 14 i 17 i po godina.

Međutim, kako je sarađivala sa tužiocima, oni su predložili da joj se smanji kazna. 

Pre nego što će biti osuđena, izdala je saopštenje u kom se izvinila svima koji su povređeni zbog njenih postupaka, nazivajući svoje vreme u kultu "najvećom greškom" i zaklela se da će do kraja života pokušavati da ispravi nedela koja je učinila. 

Profimedia
Indija i Katarina Oksenber, unuka i ćerka princeze Jelisavete

Ona je, inače, regrutovala "seksualne robinje" za Renijera, koji je osuđen na 120 godina zatvora.

O postojanju ovog kulta i tome šta radi počelo je da se priča kada je Katarina Oksenberg, ćerka princeze Jelisavete, podigla prašinu jer se njena ćerka Indija pridružila ovoj organizaciji.

Indija je, inače, uspela uz pomoć majke da se izvuče iz kulta, a onda snimila i dokumentarac o svemu kroz šta je prošla.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike