Potresna poruka Šabanove Goce, godinu i po od pevačeve stravične pogibije: Trebalo je da 6. septembra proslave njegov 59. rođendan

22.11.2020

07:24 >> 18:23

0

Za kralja narodne muzike njegovu porodicu vežu brojne uspomene

Potresna poruka Šabanove Goce, godinu i po od pevačeve stravične pogibije: Trebalo je da 6. septembra proslave njegov 59. rođendan
Šaban Šaulić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Gordana Šaulić prisetila se voljenog supruga, pokojnog pevača Šabana Šaulića. Putem društvene mreže „Instagram”, ona je obeležila važan datum, 6. septembar, kada bi, da je poživeo, zajedno s njim proslavila njegov rođendan.

– Danas bismo ti slavili rođendan… Pevale bi se pesme, nazdravljali bismo do jutra okruženi našim najdražima… Tebe nema, ali odbijam da dozvolim da me pobedi ova tuga koja ne jenjava. Umesto toga, biram da danas, kao i svakoga dana, slavim to što si postojao i što i dalje živiš kroz našu decu i unučiće, kroz uspomene kojih ima dovoljno za tri života, kroz pesme koje si iza sebe ostavio, kroz ljubav koju smo imali i koja će biti u meni dok god budem disala. Voli te zauvek tvoja Goca – potpisala je ona jednu od njihovih zajedničkih fotografija koju je objavila.

Šaban i Goca Šaulić, Foto: Instagram/ Printscreen

Ubrzo, pridružila joj se i ćerka Ilda.

– Danas je tvoj rođendan… Danas bi se pevale najlepše pesme… Tebe više nema, ali zato ostaju uspomene na srećne trenutke koje smo zajedno proveli, a jedan od najsrećnijih u mom životu je bio kada si mi se pridružio na sceni da zajedno otpevamo pesmu povodom deset godina moje karijere, koju danas mogu da podelim sa svima. Hvala ti što si postojao i bio moj tata. Voli te Ilda – poručila je ona, uz čuvenu pesmu ,,Ja nemam drugi dom”, koju je 2018. zapevala zajedno sa ocem.

Ilda Šaulić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sin Mihajlo tom prilikom je poručio:

– Danas je tvoj dan, gde god da si. Popij i tamo negde kao što si znao ovde, a nama ostaje da se sećamo kako smo to zajedno radili i radovali se… Srećan ti rođendan, voli te tvoj Mihajlo.

Šaban Šaulić preminuo je u povratku sa koncerta iz Nemačke u februaru 2019. godine. U automobil kojim se vozio ka aerodromu zajedno sa kumom Slobodanom Stojadinovićem i klavijaturistom Mirsadom Kerićem udarilo je vozilo kojim je upravljao Turčin Alsin Levent u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole. Kralj narodne muzike, kako se tada pisalo, doživeo je srčani udar i potom preminuo u bolnici. Pošto je porodica preuzela njegovo telo, sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike